Ayvalık'ta 1680 hastaya evde sağlık kontrolü, 570 hastaya nakil hizmeti

    Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Sağlık Birimi ekipleri tarafından yılbaşından bu yana 1680 hastanın evde sağlık kontrolünün yapıldığı, 570 hastanın da ambulansla nakil işlemlerinin yapıldığı bildirildi.

    Ayvalık'ta 1680 hastaya evde sağlık kontrolü, 570 hastaya nakil hizmeti
    13 Kasım 2023 - 12:55 - Güncelleme: 13 Kasım 2023 - 12:56

    Ayvalık Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Sağlık Birimi ekipleri, ilçenin dört bir yanından gelen yardım taleplerini, yerine getirebilmek için 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyor. Ekipler, evde sağlık ve hasta nakil hizmeti vererek dertlerine derman oldukları hastaları ertesi günde evlerinde ziyaret edip, 'Geçmiş olsun' dileğinde bulunuyor.

    Vatandaşların zor günlerinde ve ihtiyaçları oldukları dönemde yanlarında olan sağlık biriminin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Bu yıl başından buyana 1680 vatandaşın, yardım isteği üzerine evlerine gidilip, sağlık kontrolleri yapıldı. Gerekli durumlarda evde tedavi hizmetini üstlenildi" dedi. Başkan Ergin, Ayvalık'ta yaşayan 570 hastanın da ambulansla nakil işlemlerini gerçekleştirdiklerine dikkati çekip, "Kent dışında tedavi olmak istedikleri sağlık kuruluşlarına sevklerini sağladıklarını vurgulayarak, "Vatandaşın zor gününde yanlarında olan, haftanın 7 günü boyunca 24 saat esasına göre çalışan sağlık birimi ekibimiz, insanüstü bir gayret gösteriyor. Yardım isteyen vatandaşların, en küçük taleplerini dahi yerine getirmek için canla başla çalışıyor. Sağlıklarına kavuşacağı güne kadar hastaları titizlikle takip ediyor. Ardından ziyaretler gerçekleştiriyor, hal ve hatırlarını soruyor, düşüncelerini dinliyor, geçmiş olsun dileklerinde bulunuyor. Ne mutlu ki bize, Ayvalık'ta 'evde sağlık ve hasta nakil' hizmetlerimizle sürdürülebilir bir anlayışla vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalara devam ediyoruz" diye konuştu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum