Ayvalık'ın sualtı güzelliğini dünyaya tanıtacak etkinlik

    BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinin sualtı biyoçeşitliliğini, nadide kırmızı mercanlarını tanıtmak ve belgelemek amacıyla büyükşehir Belediyesi tarafından görüntüleme etkinliği düzenlendi. 31 sualtı fotoğraf ve video sanatçısının etkinlikte çektiği görsellerin kitap ve tanıtım filmlerine dönüştürülerek, Ayvalık'ın tüm dünyaya tanıtılacağını bildirildi.

    Ayvalık'ın sualtı güzelliğini dünyaya tanıtacak etkinlik
    02 Kasım 2022 - 17:10 - Güncelleme: 02 Kasım 2022 - 17:11

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu iş birliğiyle Ayvalık'ın eşsiz güzelliklerini barındıran derinliklerinde sualtı görüntüleme etkinliği düzenlendi. Ayvalık'ın sualtı zenginliğini, bio çeşitliliğini, dünyada bir eşi sadece İtalya'nın Cenova şehri Portofino beldesinde bulunan Ayvalık'ın kırmızı mercanların tanıtmak ve belgelemek amacıyla düzenlendiği belirtilen etkinliğe Türkiye'nin önde gelen 31 sualtı fotoğraf ve video sanatçısı katıldı. Geçen ekim ayında Türkiye'ye Avrupa üçüncülüğünü kazandıran Sualtı Görüntüleme Milli Takım sporcuları Eser Paşa ve Ali Şener'in de aralarında bulunduğu sualtı fotoğraf ve video sanatçıları, iki gün boyunca Ayvalık resiflerine dalışlar gerçekleştiren sanatçılar, bol bol fotoğraf ve görüntü çekti. Sualtı görüntüleme etkinliği, Türkiye'de en fazla katılımcının ve en çok eserin ortaya çıktığı organizasyon olarak da dikkati çekti. Çekilen us altı fotoğraflardan en büyük sualtı fotoğraf sergisinin düzenlenmesinin amaçlandığı belirtildi. Fotoğrafların kitap halinde basılı, tüm dünyaya Balıkesir sualtı zenginliğinin tanıtılmasının hedeflendiği kaydedildi.

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, etkinliğin Balıkesir için önemine dikkat çekip, "100'den fazla sualtı fotoğrafı ve birbirinden güzel video Balıkesir'in tanıtımında kullanılmanın yanında, önemli bir belge değeri taşıyor. Bu nedenle büyük bir sergi açacağız. Uluslararası fuarlarda serginin tanıtım filmlerinin tüm dünyaya gösterimini sağlayacağız" dedi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum