Ayvalık Belediyesi'nden tarihi rotalar projesi

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Ayvalık Kültür Rotaları Projesi'nin ilk etabı olan 'Ayvalık Tarihi Kent Dokusu Rotası' ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, rotaların en kısa zamanda Ayvalık ile buluşacağını dile getirdi.

    Ayvalık Belediyesi'nden tarihi rotalar projesi
    28 Ağustos 2023 - 16:56 - Güncelleme: 28 Ağustos 2023 - 16:57

    Ayvalık ilçesinde Ayvalık Kültür Rotaları Projesi'nin ilk etabı olan 'Ayvalık Tarihi Kent Dokusu Rotası' ile ilgili çalışmalar sürüyor.
    Bu kapsamda saha ve literatür çalışmalarını yürüten rota proje ekibi, güzergah ve duraklarla ilgili değerlendirmeler ve revizeleri için bir araya geldi. Proje ekibi, çalışmanın Ayvalık'ın kültür turizmi potansiyeli ve koruma kültürü ile ilgili bilinç ve farkındalığın arttırılmasına dikkat çekerek, kentin UNESCO sürecine katkı sağlayabilmesi açısından büyük değer taşıdığına vurgu yaptı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, ilçenin doğal ve kültürel mirasının kente gelen misafirlere ve Ayvalık halkına anlatılması düşüncesiyle ortaya konan proje çalışmaları kapsamında rotaların en kısa zamanda Ayvalık ile buluşacağını belirtti. Ergin, yedi ana rota ve tematik ara rotalarla projenin, hayata geçmeden önce çalışmalarla ilgili bilgi verileceğini, kamuoyu öneri ve değerlendirmelerine sunulacağını söyledi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum