• Reklam

Ayvalık Belediye Tiyatrosu'na çifte ödül

YVALIK Belediyesi Nejat Uygur Sahnesi'nde düzenlenen törenle 23'üncü Direklerarası Ege Bölgesi Tiyatro Ödülleri, sahiplerini buldu.

Ayvalık Belediye Tiyatrosu'na çifte ödül
12 Haziran 2023 - 17:21 - Güncelleme: 12 Haziran 2023 - 17:22

Direklerarası seyircilerinin oluşturduğu 'halk jürisi' üyelerini 2022-2023 tiyatro sezonunda İstanbul dışında sahnelenen oyunları izleyerek, 'performans, tasarım ve yapımlar' kategorilerinde başarılı, tiyatro, yönetmen, oyun ve oyuncuları seçti. Ayvalık Belediyesi Tiyatrosu da iki ödüle layık görüldü. 23'üncü Direklerarası Ege Bölgesi Tiyatro Ödülleri, Ayvalık Belediyesi Nejat Uygur Sahnesi'nde sahiplerini buldu. 28 ödülün dağıtıldığı gecede, Ayvalık Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenen 'Sabah Olmadan' isimli oyunun yazarı Hayrettin Filiz'e 'Yılın Oyun Yazarı', Erkan Cılak'a da yazdığı ve yönettiği 'Seni Alırsa Fırtına' adlı oyun nedeniyle 'Yılın En Başarılı Yönetmeni' ödülü verildi.

Bir kültür sanat kenti olarak tiyatro sanatçılarının buluşmasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, kültür sanat adına atılan tüm adımlara olanakları ölçüsünde destek vermeye çalıştıklarını söyledi. Ergin, belediye tiyatrosunun yeni kurulmasına karşın kısa sürede 9 ödül sahibi olduğunu ve bundan büyük bir gurur duyduklarını ifade etti.

Direklerarası Seyircileri Derneği Kurucusu ve Ödül Komitesi Başkanı Ömer Şahinbaş da konuşmasında, amaçlarının, mesleki çaba içinde olan tiyatro insanlarını teşvik etmek ve onların mücadelesinde yalnız olmadıklarını hissettirip, onlara cesaret katmak olduğunu söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum