Aynı kişiye 6 test yapıldı: 4 negatif, 2 pozitif!

    İzmirli sanayici Tahsin Güzel, futbolcu yeğeninin başına gelenleri yazdı.

    Aynı kişiye 6 test yapıldı: 4 negatif, 2 pozitif!
    01 Ocak 2021 - 23:04 - Güncelleme: 02 Ocak 2021 - 14:56


    İzmirli sanayici Tahsin Güzel, futbolcu yeğeninin başına gelenleri yazdı. Güzel, Almanya'da Westfalen eyaleti Büyükler Ligi olan Oberliga Westfalen'de yer alan Tus Haltern takımının kalecisi 19 yaşındaki Ubeyd'de yapılan 4 testin negatif, aynı hastanede yapılan iki testin pozitif çıkmasını rezalet olarak değerlendirdi. Pozitif çıkan hastanenin eski yönetim kurulu başkanının AK Parti Milletvekili Necip Nasır olmasına dikkati çekti.


    TAHSİN GÜZEL

    İşte o yazı:

    Karşılaştığım bu tablo rezalet değil de nedir? Karakterim ve hayat felsefemin gereği olarak öncelikle şunu söylemeliyim: Yanlış karşısında susan dilsiz şeytandır!
    Dikkat çekeceğim ve susmamam  gerektiğine inandığım konu: Almanya’da yaşayan kardeşimin kaleci olan oğlu Ubeyd Güzel’e yapılan Covid-19 testinin hem negatif, hem pozitif çıkma hadisesidir.


    UBEYD GÜZEL

    Sağlıklı insanların dahi psikolojisinin alt üst olduğu bir dönemde, test yaptırmak zorunda olanların sonuçlarının bir pozitif, bir negatif çıktığını varın siz düşünün. İnsan hangisinin doğru, hangisinin yanlış olduğunu düşünmekten hayatı kararıyor, hale ki bu insan 19 yaşında sporcu ise...
    Ne olduğu belirsiz bu test sonuçları insana yanlıştan ziyade insana yapılan en büyük eziyet devlete de ihanettir. İnsan hayatı bu kadar ucuz ve paradan daha değersiz olmamalı. Parayı insandan daha değerli görenler de insan yerine konulmamalı. Yanlış yapanlar bedelini ödemeli, hastanesi postanesi kapatılmalı sorumluların ehliyeti iptal edilmelidir… Kimse kusura bakmasın!
    Yüce Mevla’m, insan eşref-i mahlukat (yaratılmışların en şereflisi) derken insana verdiği önemi belirtmiştir. Devletin sağlığa verdiği önem ve kurumlara verilen yetkiyi araç yaparak para kazanmak adına insan hayatını hiçe sayanlar kim olursa olsun haindir. Yaptıkları hatanın bedelini ödemelidir, çünkü bu olay ‘pardon’ ile geçiştirilecek bir olay değildir.
    Hassas bir dönem yaşadığımız şu günlerde korona belası nedeniyle her aile nerdeyse bir yakınını, bir tanıdığını ya da bir komşusunu kaybetmiştir. Son bir yıl içinde dayılar, amca oğulları, teyze oğulları, hala, teyze, eş dost akrabayı kaybettim. Korona yüzünden vefat eden yüzlerce insanın, (yaşadığım bu olayda daha iyi anladım) yapılan hatalı test (negatif olduğu halde pozitif denilmesi) nedeniyle kullandıkları ilaçların etkisiyle öldükleri kanaati bende ağırlık kazandı.
    Sayın Cumhurbaşkanım dikkatinize sunuyor, Sayın Sağlık Bakanım ve İzmir Sağlık İl Müdürüm sizleri de göreve çağırıyor, bu rezaletin bir izahını bekliyorum.
    Gelelim aşağıda belgelerini sunduğum Covid 19 test rezaletine…
    Dayım ve teyze oğlumun ölümü nedeniyle Almanya’dan Türkiye’ye gelen kardeşim ve Almanya’da kaleci olan 19 yaşındaki yeğenim Ubeyd Güzel geri dönüşe hazırlık amacıyla zorunlu olarak test yaptırmak için İzmir Egepol Hastanesi’ne gidiyor. Burada yeğenimin test sonucu pozitif çıkıyor.. Ardından Sağlık Müdürlüğü ekipleri harekete geçiyor ve evine bir poşet ilaç getiriyor. Yeğenim doğal olarak endişe ve korku yaşıyor. Siz düşünün o psikolojiyi!




    Olay bana intikal edince kendisini tekrar test yaptırmak üzere İzmir Ege Laboratuvarı’na gönderdim. Sonuç: NEGATİF.



    Yeğenim bununla da yetinmiyor, üçüncü test için bu sefer Özel Ege İnci Cerrahi Tıp Merkezi’ne gidiyor. Orada da sonuç NEGATİF…



    Bunun üzerine tekrar ilk hastane olan Egepol Hastanesi’ne gitmelerini ve “Biz bakanlığın izin verdiği ayrı iki sağlık kurumana gittik. İkisinde de sonuçlar negatif çıktı. Sizde ise tam tersi pozitif. Bu belirsizlikten çok ciddi endişe duyduk. Türkiye’de kaldığımız süre içerisinde bir çok akrabalarımızı ziyaret ettik, bir test daha istiyoruz” deyin öğüdü verdim.
    Tekrar test yapılıyor sonuç yine POZİTİF.



    Hal böyle olunca Egepol Hastanesi’nde yetkili kişiyle görüştüm, bana anlattıkları şarkı gibi geldi. Bu kez hastanenin eski yönetim kurulu başkanı ve kurucusu olduğum AK Parti’nin İzmir  Milletvekili olan arkadaşımla görüştüm. “Bu rezaletin bir izahı olmalı” dedim. Bana, “Covid 19 testlerini son sistem cihazlarla yapıyoruz, kesinlikle doğrudur” dedi.
    “O zaman Egepol Hastanesi’nin raporu doğruysa diğerleri yanlış yapıyor,   diğerlerinden bunun hesabı sorulmalı” dedikten sonra bu konunun arkasını bırakmayacağımı söyledim.
    Değerli dostlarım, bu korona virüsten dolayı aile bireylerimizden birçok kişiyi kaybettiğim için anlattığım bu olaydan dolayı endişemiz had safhada arttı. Tekrar devletin kurumu olan Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 300 lira karşılığında son bir test yaptırdık. Yeğenim Almanya vatandaşı olduğu için ücretli yapıldı. Sonuç negatif olunca biraz rahatlar gibi olduk.

    Ne çare ki, pozitif olan test sonucu ilgili sisteme düştüğü için bırakın Almanya’ya dönüş sıkıntısını 4 gün çekilen çile de cabasıydı.
    Neyse ki, 1 Ocak 2021 günü Almanya’ ya uçtular ve orada tekrar edilen mecburi testin sonucu yine negatif olunca moralimiz biraz düzeldi ve şükrettik.


    Almanya'da uçaktan iner inmez yapılan test de negatif çıktı.

    Devlet kavramı ne kadar büyük ise bir nefes sıhhat de en az o devlet kadar büyüktür… Dolayısıyla Kanuni Sultan Süleyman Han’ın dediği gibi;
    Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi
    Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.

    Bu konu yenilir yutulur ve unutulur bir konu değil, bu maç da burada bitmez,  bu ayıp hangi kuruma aitse hesabı sorulmalı. Söz konusu hatayı yapan kişi kurum ve kuruluş kim olursa olsun, yetkililerden bir açıklama bekliyorum…
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum