Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne operasyon yapıldı

    Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyonda bir yenisini daha ekledi. Suç Örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında şikayetçi olarak ifade veren mağdurlarla iletişıme geçen örgüt üyeleri kişiden ifadesini geri çekmesini istedi. Mağdur şikayet vazgeçmemesi üzerine Ankara Çevre Yolunda suç örgütünün tetikçileri Abdullah Doğruyol ile Mehmet Can Kuvezi tarafından pusuya düşürülerek seyir halindeki aracına silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıdan kaçarak kurtulan mağdur, polis ekiplerinden yardım istedi. Ankara polisi titiz çalışmasında 2 tetikçi yakalandı ve mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne operasyon yapıldı
    15 Ekim 2023 - 16:11

    Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçları ile bu suçlara bağlantılı benzeri suçlar işleyen 'Bora Kaplan' suç örgütüne yönelik işkence yapılan E.D.'nin ifadeleri doğrultusunda çalışma başlattı.

    KAPLAN TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "kasten yaralama" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yakalama kararıyla suç örgütü elebaşı Ayhan Bora Kaplan, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yurtdışına çıkmak isterken Esenboğa Havalimanı'nda 7 Eylül'de gözaltına alındı. Ankara Emniyetindeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen suç örgütü lideri Kaplan mahkemece verilen kararla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜNÜN YÖNETİCİSİ YAKALANDI

    Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü 'Bora Kaplan' suç örgütüne yönelik soruşturmada yönetici pozisyonunda bulunan Mutlu Ayaş'ın, örgüte ait eğlence mekânlarının güvenliği koordine ettiği, mekânların kapısında duracak olan güvenlik görevlileri kendisinin seçtiği belirlenmesi üzerine organize ekiplerinin titiz çalışmasında Ankara'nın Mamak İlçesi'nde yakalanmasın ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    PARALARI ŞİRKET ÜZERİNDEN AKLADILAR

    Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütünün haksız olarak elde ettiği gelirlerin K.T.H., A.A. ve V.M.U. üzerine kayıtlı şirketler üzerinden akladıklarını tespit etti. Operasyon için düğmeye basan ekipler, K.T.H., A.A. ve V.M.U. gözaltına aldı. Ankara emniyetindeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.A.ile V.M.U adli kontrol ile serbest bırakılırken K.T.H. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum