Aydınlanma yolunda bir mum daha yaktık

    Çağlayan Irmak Kütüphanesi, Ödemiş Çaylı'da törenle hizmete girdi. Ödemiş Belediyesi ile EÜ Klasik Arkeoloji Bölümü’nün desteğiyle Kütüphaneye 4 bin kitap konuldu.  

    Aydınlanma yolunda bir mum daha yaktık
    12 Kasım 2021 - 10:57
    ÇAYLI'DA KÜTÜPHANE

    Haber Hürriyeti Gazetesi’nin, Sosyal Sorumluluk çalışmalarından olan “Aydınlanma Yolu’nda Sen De Bir Mum Yak”  projesinde, Ödemiş Çaylı’da bir kütüphane hizmete açıldı.
     
    ADINI YAŞATACAĞIZ


    Haber Hürriyeti Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Irmak’ın 32 yaşında trafik kazasında kaybettiği oğlu Çağlayan Irmak’ın adının yaşatılması amaçlanıyor.
     

    AL GÖTÜR OKU GETİR

    Ödemiş Belediyesi’nin ile Ege Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü’nün destekleriyle hayata geçirilen Kütüphane, “Al götür, oku getir” prensibiyle hizmet verecek. Haber Hürriyeti Gazetesi’nin, Sosyal Sorumluluk çalışmalarından olan “Aydınlanma Yolu’nda Sen De Bir Mum Yak”  projesinde, bir kütüphane daha Ödemiş Çaylı’da hizmete açıldı.
    Ödemiş Belediyesi’nin ve Ege Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü’nün destekleriyle hayata geçirilen 13’üncü Çağlayan Irmak Kütüphanesi’nin raflarına 4 bine yakın kitap konuldu.
    Yerli ve yabancı romanlardan, şiir kitaplarına, çocuk kitaplarından, Tübitak'ın bilimsel ve araştırma kitaplarına kadar bir çok eserin bulunduğu kütüphane, “Al götür, oku getir” prensibiyle hizmet verecek.
     

    OKUMA ALIŞKANLIĞI
     
    Haber Hürriyeti Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Irmak’ın 32 yaşında trafik kazasında kaybettiği oğlu Çağlayan Irmak’ın adının yaşatılması amacıyla sürdürülen projenin tüm köylerde, parkların içlerinde, yeni kitaplıklarla süreceği belirtildi.
    Kütüphane’nin açılışında konuşan İzmirli Gazeteci İbrahim Irmak, “Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak, kitapların sihirli dünyasında dolaştırmak istiyoruz. Soran sorgulayan gençler yetiştirmek için, Bilgi Toplumunun oluşması için, bizce başka bir yol yok" dedi. Irmak sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Buradaki kitapları okuyup kendini yetiştiren gençlerimiz yarın doktor, mühendis, kaymakam, veteriner hatta siyasetçi olacak. Bakan ve Başkan olabilecek. Biz buraya bilim ve ilim adamlarının kitaplarını da koyduk. Onları okuyan çocuklarımız ilim ve bilim yolunda ilerleyecek. Son zamanlarda bilgisayardan dolayı çocuklarımız  kitap okumakdan uzaklaştılar."
     

    BİR GÖNÜL İNSANI
     
    "Biz okuyan bireyler olarak çocuklara okuma alışkanlığı kazandırabilirsek, inanın çok fazla yol alabiliriz diyen İbrahim Irmak şöyle konuştu:
    "Bu memleketi çok daha ilerilere taşıyabiliriz. 'Gelin kitaplarınızı böyle güzel projelere bağışlayın' diyorum. Yeni yeni kütüphaneler kuralım, daha çok çocuğumuzun aydınlanmasını sağlayalım."
    Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş de trafik kazasında hayatını kaybeden Çağlayan Irmak'ı rahmetle andı. Projenin çok anlamlı olduğunu ifade eden Eriş, "Yaşatmak farklı şekillerde olabiliyor. Ama bir gönül insanı, bir gazeteci olarak İbrahim Irmak'ın sevgili evladının anısını bu şekilde yaşatıyor olması anlamlı" dedi.

    Projeye destek veren Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Polat şunları anlattı:
     
    UMUT VEREN GİRİŞİM

     
    "Bir öğrencimiz vasıtasıyla kendisiyle yollarımız keşişti ve 13'üncü kütüphanede bizlerin de Ege Üniversitesi olarak bir payı oldu. Ödemiş Belediyesi'nin projeye sahip çıkıp, buna ön ayak olması gerçekten duygulandırıcı ve umut verici bir girişim. Umarın diğer açılacak olan kütüphanelerde de payımız olmaya devam eder."
    Çaylı Mahallesi Muhtarı İsmail Güçlü ise, konuşmasında açılışı yapılan kütüphanenin mahallede okuma alışkanlığına katkı sunacağına inandığını kaydetti.
    Konuşmaların ardından çeşitli organizasyonlarla toplanan yaklaşık 4 bin kitabın yer aldığı kütüphane hizmete açıldı.

    Başkan Eriş'ten çağrı
     
    Çaylı Çağlayan Irmak Kütüphanesi’nin açılışına katılan Ödemiş Belediye Başkanı öğretmen Mehmet Eriş, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda herkesin kitaplardan yararlanmasını diledi. Başkan Eriş’in mesajı şöyle:
    "Çağlayan Irmak’ın anısı, geleceğe umut ve ışık olmaya devam ediyor.
    Ödemişli usta gazeteci İbrahim Irmak’ın 10 yıl önce kazada yitirdiği oğlu Çağlayan Irmak anısına oluşturduğu kütüphanelerin 13.’sünü Çaylı Mahallemizde açtık.
    Büyük Önderimiz Atatürk’ün “Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir” sözünü rehber edinen Haber Hürriyeti Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Irmak’ın, Belediyemizin ev sahipliğinde Ege Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü ile birlikte ilçemize kazandırdığı bu yeni kütüphanenin açılışı, İzmirli sanatçı Mikrop Hikmet ve sanatçılarımızın gösterileriyle şölene dönüştü.
    Bu sosyal sorumluluk çalışmasında emeği geçenleri kutluyorum, 7’den 107’ye tüm hemşehrilerimize hitap eden bu güzel kütüphaneden herkesin yararlanmasını diliyorum."
     

    Bando takımının gösterisine alkış
     
    Çaylı’daki Çağlayan Irmak Kütüpanesi’nin açılışına Ödemiş Belediyesi’nin Bando Takımı da katıldı ve birbirinden güzel parçaları sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep birlikte söylenmesinden sonra törenlere geçildi.
     

    MİKROP HİKMET’TEN UNUTULMAZ GÖSTERİ

    İzmir sahnelerinin en sevilen sanatçılarından Mikrop Hikmet lakaplı Hikmet Durmuş, açılış töreninde yaptığı canlı performansla davetlilere ve Çaylılara unutulmaz bir gün yaşattı. “Biz Bize Yeteriz” şarkısını seslendiren Mikrop Hikmet, şunları söyledi:
     “Dün uykusuz bir şekilde yine öyle bir projede yer aldım ki.... Köy'de Kütüphane Açmak .. Var mı ötesi... İbrahim Irmak abimin 10 yıl önce kazada yitirdiği oğlu Çağlayan Irmak anısına oluşturduğu kütüphanelerin 13.’cüsünü Çaylı Mahallemizde açtık. İbrahim Irmak’ın, Ödemiş Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ege Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü ile birlikte ilçede kazandırdığı bu yeni kütüphanenin açılışında bulunmak bana onur verdi... Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş'in katılımı ve samimiyeti harikaydı... Kıymetli abim Metin Aydinoğlu hocamın olması... Sevinç Özküçük ablamın olması onurlandırdı beni...
    Bu sosyal sorumluluk çalışmasında emeği geçenleri kutlamamak elde değil... Keyifli bir şekilde otobüsle yolculuğu yaptık. Gitmişken bir okul ziyaretinde bulunduk... Ardından Metin Hocamın halasını evinde ziyaret edip o sıcacık çayından içmek... Buraya sığdıramayacağım güzel anılarla döndük.... Allah 14.kütüphane açmayı nasip etsin.... Çağlayan Irmak'a  Allah'tan rahmet diliyorum.”
     

    ÇATKIN KEMANLA SÜRPRİZ YAPTI 
     
    Çaylı Çağlayan Irmak Kütüphanesi’nin açılışına katılmak ve raflara Aziz Nesin Kitap dizisini yerleştirmek için sabahın ilk ışıklarıyla yollara düşen Emekli Kurmay Albay Erhan Çatkın, hem yolculukta hem de törende büyük sürpriz yaptı. Sanatçı yönünü kemanıyla gösteren Çatkın, birbirinden güzel eserleri seslendirdi, sihirli tınılarla izleyicilerin ruhuna hitap etti.

    “Aydınlanma Yolu’nda Sen De Bir Mum Yak. Köylere, Parkların İçlerine Kütüphaneler Kuralım” projesine kitap göndermek isteyenler için adres: 11/ 2 sk no 14- Zemin Kat Üçkuyular Karabağlar/İzmir 
    İbrahim Irmak: 0533 414 24 57

    YORUMLAR

    • 0 Yorum