• Reklam

Aydın'da 109 bin fidan toprakla buluştu

AYDIN'da 14 noktada, toplam 109 bin fidan toprakla buluşturuldu. Adnan Menderes Üniversitesi Kredi ve Yurtlar Kurumu bahçesinde de protokollün katılımıyla fidan dikimi yapıldı.

Aydın'da 109 bin fidan toprakla buluştu
11 Kasım 2022 - 13:59 - Güncelleme: 11 Kasım 2022 - 14:00

Türkiye genlinde 81 ilde Milli Ağaçlandırma Seferberliği etkinliği kamasında Aydın'da da 14 noktada fidan dikimi yapıldı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi KYK Yurdu bahçesinde yapılan fidan dikimi törenine Vali Hüseyin Aksoy, Aydın Orman İşletme Müdürü Mustafa Koruk, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.  Törende konuşan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, "Yeşil ve çevreye duyarlılık oldukça önemlidir. Türkiye genelinde de orman varlığının korunması ve sürdürülmesi oldukça değerlidir.  Geçtiğimiz yıllardan itibaren Türkiye'de önemli bir ağaçlandırma seferberliği gerçekleştirildi. Aydın'ın yüzde 40'ı ormanlarla kaplı, Türkiye orman varlığının üstünde bir kenttir. Bunu korumak ve daha iyi bir noktaya taşımakta şu an hepimizin sorumluğudur. Bu sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere de burada fidan dikiminde birlikteyiz" dedi.

'BU YIL 426 HEKTAR ZARAR GÖRDÜ'

Bu çıkan 42 orman yangınında 289 hektarlık alanın zarar gördüğüne dikkati çeken Vali Aksoy, "Aynı yıl 52 zirai alanda 137 hektarlık bir alan zarar gördü. Toplam 426 hektarlık alan yangında zarar gördü. Temennimiz bundan sonra bunların yaşanmaması. Vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin de alınan kararlara riayet etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından protokol ve öğrenciler birlikte fidan dikimi yaptı. Alana çam, dut, kavak ve çınar türlerinde 1000, Aydın genelinde ise 109 bin fidan dikimi yapıldı. (DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum