• Reklam

Ayakta alkışladılar! Nazım Hikmet'in şiirleriyle Gaziemir'de anıldı

Rusya’nın başkenti Moskova’da 3 Haziran 1963 sabahı yaşama veda eden dünya şairi Nazım Hikmet, ölümünün 60. yılında Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği özel etkinlikle anıldı.

Ayakta alkışladılar! Nazım Hikmet'in şiirleriyle Gaziemir'de anıldı
04 Haziran 2023 - 13:19
Oyuncu Yurdaer Okur’un, Nazım Hikmet'in şiirlerinden ve mektuplarından uyarlayarak sahnelediği “Ran” oyunu, büyük ustanın anısına sahnelendi. Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nin Nazım Hikmet Sahnesi’nde gösterimi yapılan oyuna yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. Nazım Hikmet’in şiirlerine muhteşem performansıyla hayat veren oyuncu Yurdaer Okur, seyirciden tam not aldı. Salonu dolduran Gaziemirliler, oyun sonunda sanatçıyı ayakta alkışladı.

Etkinliğin sonunda sahneye çıkan Belediye Başkanı Halil Arda, Yurdaer Okur’a anı objesi vererek teşekkür etti. Nazım Hikmet’in şiirlerinden dizeler okuyan Başkan Arda, “Yaşamı, şiirleriyle çok güzel anlatan büyük usta Nazım Hikmet, memleketinde, bir çınar ağacının altında yatmak istemesine rağmen ülkesinden çok uzakda, memleketine hasret bir şekilde bu dünyadan göçtü. Türk Dili’nin büyük şairi Nazım Hikmet’i büyük bir özlemle anıyorum. Bedenen aramızdan ayrılsa da eserleriyle yüzlerce yıl yaşamaya devam edecek. Dünya döndükçe Nâzım Hikmet var olacak. Büyük ustanın dediği gibi aradan 70-80 yıl geçmesine rağmen ne akrepler bitti,  ne de gocuklu celepler gitti. Nazım’ında şiirinde yazdığı gibi bu memleket, bu topraklar bizim. Hiçbir yere gitmiyoruz. Sanatın, sanatçının özgür olduğu bir ülke için hep beraber mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yurdaer Okur ise “Kalemiyle dünyayı anlatan Nazım, bugünlerimizi, yarınlarımızı da anlatıyor. Biz sadece onu anlamaya ve yazdıklarını aktarmaya çalışıyoruz. Bugün burada olmaktan sizlerle birlikte Nazım Hikmet’i anmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum