• Reklam

Avukatlardan, 'Savunma Yürüyüşü'

İZMİR Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü sebebiyle Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı ve 'Savunma Yürüyüşü' düzenlendi. İzmir Adliyesi önünden başlayan yürüyüş, Bölge Adliye Mahkemesi'nde son buldu.

Avukatlardan, 'Savunma Yürüyüşü'
05 Nisan 2022 - 14:38 - Güncelleme: 05 Nisan 2022 - 14:39

İzmir Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü sebebiyle bir dizi etkinlik düzenledi. Saat 11.00'de, İzmir Adliyesi'ndeki Atatürk Anıtı'na Baro Başkanı Özkan Yücel tarafından çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, kürsüye çıkan Özkan Yücel, hem avukatlık mesleğinde hem de ülkede yaşanan sorunların temelinde derin yoksulluğun büyük bir etkisi olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, "Avukatlık mesleğinin üzerinde baskılar sürüp gidiyor. Avukatlar duruşma salonlarından atılıyor. Avukatlar hak ettikleri ücretleri alamıyorlar. Birçok şeye yüzde 50'ye varan zamlar yapılmış ancak avukatlık ücretleri hala yüzde 25'lik artışa mahkum edilmiş durumda. Avukatların emekleri yok sayılıyor. Yoksul yaşıyoruz, yalnızlaştırmaya çalışılıyoruz. Bu kadar çok hukuk fakültesinin olduğu bir yerde, kimi fakültelerden bir profesör dahi görmeden mezun olan öğrencilerin olduğu bir yerde meslekte de problemler olması kaçınılmaz gibi görünüyor. Yalnız avukatlar için değil, bütün yargı mensupları için söylüyorum ki hukuk fakültelerinin acilen sayısının azaltılması lazım. Biz yargı bağımsızlığını hepimiz için, hakimler ve savcılar için, avukatlar için ve bu ülkenin yurttaşları, bu ülkenin geleceği için savunuyoruz. Bunu savunmaktan da asla vazgeçmeyeceğiz. Bu çaba hepimizin çabası" dedi.

AVUKATLARDAN SAVUNMA YÜRÜYÜŞÜ

Konuşmaların ardından avukatlar, İzmir Adliyesi içinde açılan ve avukatlar tarafından yapılan karikatür ve resim sergisini gezdi. Saat 12.00'de ise, 'Savunma Yürüyüşü'ne başlandı. Ellerinde, 'Hukuk fakültesi sayısı azaltılsın', 'Avukatlara saldırıları engelleyin' yazılı dövizler taşıyan yaklaşık 200 avukat, İzmir Adliyesi önünden yürüyüşe başladı. Çevredeki vatandaşlar da avukatlara alkışlarla destek verdi. Yürüyüş, Bölge Adliye Mahkemesi önünde son buldu. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum