Avukatın uğraşı bir canı eziyetten kurtaramadı

    İzmirli hayvansever avukat Senem Demirel Acar, sokakta zincir ve iple bağlı gördüğü sevimli bir köpeğin fotoğrafını paylaşıp "bu canı kurtaralım?" çağrısı yaptı. Avukat köpeğin sahibinin, köpeği bu şekilde bir yıldır kapıcıya bırakıp gittiğini, tedavi ettirmek için dil dökmesine karşın ikna edemediğini belirterek isyan etti.

    Avukatın uğraşı bir canı eziyetten kurtaramadı
    22 Aralık 2020 - 14:43

    Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) temsilcisi de olan İzmir Barosu'na kayıtlı Avukat Senem Demirel Acar'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşım ve tepkisi şöyle:

    Alsancak’ın göbeğinde lüks bir apartmanda oturan aile tarafından muhtemelen bebekken bir petshoptan para ile alınmış bu can. Ancak hastalanınca, kapıcıya emanet edilip apartman girişine zincirle bağlanıp bırakılmış. Kendileri ile görüşmek istedim ama "evde değiliz biz şu an gelemeyiz" dediler. "Hayvanın durumu kötü, alıp tedavisini yaptırayım, sıcak ev ortamında bakılması gerekiyor, size fotoğraflarını gönderirim, istediğiniz zaman görebilirsiniz" dedim ama nafile...

    "Biz tedavi ettiriyoruz, çarşamba gidecek veterinere.. Yıkandıktan sonra alırız eve. Şimdi çok kirli onun için size kötü gelmiştir" dedi. Yine sabırla ikna etmek için uğraştım. Çünkü zavallımı ellediğimde tüm kemikleri sayılıyordu. Karnı davul gibi şiş ve yalvarırcasına yanıma sokuluyordu. Ama ne dediysem ikna edemedim. Hayatta bir şekilde para kazanmış ve parayla herşeyi satın alabileceğini düşünen, karşısındakine asla saygı duymayıp dinlemeyi bile öğrenememiş, insanlıktan nasibini almamış adam telefonu yüzüme kapattıktan sonra hemen kapıcıyı arayıp köpeği içeri aldırdı. Çevredekilerde konuşmam neticesinde hayvanın 1 yıldır bu şekilde bakıldığını öğrendim. Şahıs hakkında resmî şikayetimi yaptım ama hayvanı kurtaramadım. 
    Onlar için tek duam Allah ceplerinden paralarını alıp yüreklerine o kadar merhamet versin.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum