'Avrupa Miras Günleri 2022' Ayvalık'ta düzenlendi

    BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, 'Sürdürülebilir Miras' temasıyla Avrupa Miras Günleri 2022 düzenlendi. Ayvalık Belediyesi, etkinliğe; Zeytin Çekirdekleri konseri ve Ayvalık Sanat Kültür Eğitim Vakfı (ASKEV) Evi'nin Tanıtımı' başlığıyla katılım sağladı.

    'Avrupa Miras Günleri 2022' Ayvalık'ta düzenlendi
    11 Ekim 2022 - 13:19 - Güncelleme: 11 Ekim 2022 - 13:20

    Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yürütücülüğünde düzenlenen Avrupa Miras Günleri 2022, 'Sürdürülebilir Miras' temasıyla Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde  gerçekleştirildi. Ayvalık Belediyesi, etkinliğe; Zeytin Çekirdekleri konseri ve Ayvalık Sanat Kültür Eğitim Vakfı (ASKEV) Evi'nin Tanıtımı' başlığıyla katıldı. Etkinlik kapsamında; Ayvalık Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı Sera Salonu'nda müzik dinletisi gerçekleştirildi. Konser öncesinde; ASKEV Yönetim Kurulu Başkanı Lamia Müslim katılımcılara vakıf ve anıtsal nitelikteki 'Vakıfevi' hakkında detaylı bilgi sundu.

    Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Her yıl bir tema belirlenerek, bu tema çerçevesinde düzenlenecek Avrupa Miras Günleri'ne belediye olarak çeşitli etkinliklere katılıyoruz. Ülkemizin sahip olduğu kültürel mirasın korunmasına yönelik yaptığımız çalışmaların hem ulusal hem de uluslararası platformda tanıtımının yapılabilmesi, bu konuya verdiğimiz önemin ifade edilebilmesi için önemli bir fırsat oluşturuyor" dedi. (DHA)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum