• Reklam

Avrupa Konseyi heyetinden Engelsiz Yaşam Köyü'ne tam not

  Konak Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi heyetini ağırladı.

Avrupa Konseyi heyetinden Engelsiz Yaşam Köyü'ne tam not
26 Eylül 2022 - 09:41
Konak Belediyesi ile Avrupa Konseyi heyetleri arasında yapılan görüşmelerde, engelliler, çocuklar, gençler, Romanlar, iklim ve çevre konularında bundan sonraki projelerde birlikte çalışmak üzere yol haritası belirlendi. Projeleri yerinde inceleyen Avrupa Konseyi heyeti, Roman Kültür Merkezi ve Konak Engelsiz Yaşam Köyü’ne tam not verdi.
Konak Belediyesi, engelliler, çocuklar, gençler, Romanlar, iklim ve çevre konularında planlanan projelerde birlikte çalışmak üzere, Avrupa Konseyi heyetini ağırladı. Konak Belediyesi Araştırma Geliştirme Müdürü Turan Ateş, Sosyal Yardım İşleri Müdürü ve aynı zamanda Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Zerrin Polat ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Güncel İşler Komitesi'nden Inge Hannon ile Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Çevre ve İklim Değişikliği Sözcüsü Cemal Baş katıldı. Konak Belediyesi Araştırma Geliştirme Müdürlüğü’nde yapılan ilk toplantıda, engelliler, gençler, çocuklar, Romanlar, iklim ve çevre konularında Konak Belediyesi’nin planlamış olduğu projeler ile ilgili sunum yapıldı.
Avrupa Konseyi heyeti, projeleri yerinde inceledi
Konak Belediyesi’nin engelliler, gençler, çocuklar, Romanlar, iklim ve çevre ile ilgili yapmış olduğu ve planladığı projeler hakkında bilgi almak ve planlanan projelerde birlikte çalışmak için yol haritası belirlemek üzere ziyaret programını gerçekleştiren Avrupa Konseyi heyetinin, özellikle projeleri yerinde görmek için bu ziyareti gerçekleştirdiği belirtildi. Bu çerçevede, Roman Kültür Merkezi ve Engelsiz Yaşam Köyü ziyaret edildi.


Heyetten, Engelsiz Yaşam Köyü’ne tam not
Roman nüfusunun en yoğun yaşadığı bölge olan Yenişehir Mahallesi’nde Konak Belediyesi tarafından hizmete açılan Roman Kültür Merkezi’ne yapılan ziyarette, merkezde verilen hizmetler ile ilgili bilgi verildi. Klinik Psikolog ve Drama Eğitmeninin de hazır bulunduğu merkezde heyeti bir de küçük sürpriz bekliyordu. O esnada enstrümanını Roman Kültür Merkezi’ne bakım ve onarım için getiren mahalle sakinlerinden bir Roman müzisyen küçük bir dinleti sundu.  Ardından Konak Engelsiz Yaşam Köyü’ne geçilerek burada yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı. 110 zihinsel ve bedensel engelli ve otizmli bireye özel eğitim, rehabilitasyon ve fizyoterapi hizmetinin ücretsiz verildiği Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde İş Atölyeleri, Meyve Bahçesi, Sera, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon üniteleri gezildi. Merkez’de eğitim alan öğrencilerin el becerilerini geliştirmek üzere yaptıkları ürünlerden Avrupa Konseyi heyetine hediye olarak verilirken, Müzik Odası’nda küçük bir piyano dinletisi de sunuldu. Heyet, Engelsiz Yaşam Köyü’ne tam not verdi. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum