Av yasağı kalkınca balık tezgahlarında çeşit çoğaldı

    Balık avı yasağı kalktığından bu yana ilk defa balık tezgahlarında çeşit bolluğu yaşanıyor. Balıkçılar, çeşit bolluğunun ilerleyen zamanlarda fiyatlara da yansıyacağını söyledi.

    Av yasağı kalkınca balık tezgahlarında çeşit çoğaldı
    12 Ekim 2021 - 13:09 - Güncelleme: 12 Ekim 2021 - 13:15

    Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından tezgahlarda balık çeşitleri çoğaldı. Tezgahlarda balık çeşitlerinin çoğalmasının ardından en çok tercih edilen balık lüfer oldu. Geçen sene kilosu 150 lira olan lüferin kilosu bolluktan dolayı şu an tanesi 40 TL'ye kadar geriledi. Balıkçı esnafı, balık çeşit bolluğunun ilerleyen zamanlarda fiyatlara yansıyacağını söyledi. İstanbul'da tezgahlarda hamsinin kilosu 30-35 TL'den, palamut tanesi 40 TL'den, istavrit kilosu 25-30 TL'den lüfer ise tane 40 liradan satılıyor.

    "Bu yıl kimse balık yemedim demesin"

    Balık çeşitliğinde bolluk yaşandığını vurgulayan balıkçılar, palamut, hamsi, çinekop, lüfer, istavrit, mezgit gibi birçok çeşidin tezgahlarda yer aldığını ve bu sene herkesin balığa doyacağını söyledi. 

    Özellikle son iki gündür balık bolluğu yaşanan tezgahlarda fiyatlar ise çinakop kilo 40 TL, lüfer tane 40 TL, palamut tane 40 TL, hamsi kilo 30 TL. Fiyatlar balığın boyuna göre değişiklik gösterebiliyor.
     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum