• Reklam

Atıklar sanata dönüştü

MUĞLA'da lise öğrencileri, topladıkları atık malzemeler ile Anıtkabir ve 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de arasında yer aldığı maketler yaptı. Maketler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda sergilenecek.

Atıklar sanata dönüştü
05 Mayıs 2022 - 15:21 - Güncelleme: 05 Mayıs 2022 - 15:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde israfın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması ve atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek engellenmesi amacıyla hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında Muğla'daki okullarda farkındalık çalışmaları sürüyor.  Yatağan Anadolu Lisesi öğrencileri, proje kapsamında coğrafya öğretmeni Gülşen İmert Eyin'in rehberliğinde Yatağan Termik Santrali, Muğla bacası, Bodrum Evi, Anıtkabir, 1915 Çanakkale Köprüsü, Pamukkale travertenleri maketleri yaptı. Çivi, demir, teneke kutu, halat ve kağıt gibi atık malzemeler kullanılarak 3 ayda tamamlanan maketler, Yatağan ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Gençlik Merkezi'nde sergilenecek.

Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, öğrencilerin çalışmalarını inceleyen Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar, ""Yapılan maketlerle öğrencilerin eğitim-öğretim dönemi içinde gördükleri soyut bilgileri somutlaştırmaları, atık malzemeleri ve geri dönüşüm materyallerini yeniden değerlendirerek, yaratıcılıklarını kullanarak kendi potansiyellerinin farkına varmaları, coğrafya dersi kazanımlarını yaparak yaşayarak kalıcı hale getirmeleri hedeflenmiştir" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum