Atatürkçüler neredesiniz? Sesiniz mi kısıldı

    Disney Plus'ın ekran yüzü olarak bilinen Eda Ece, platformun Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçmesine göstermelik tepki gösterdi. Ece'nin paylaşımında Disney adını geçirmemesi ise dikkat çekti.

    Atatürkçüler neredesiniz? Sesiniz mi kısıldı
    02 Ağustos 2023 - 16:01
    ABD merkezli dizi/film platformu Disney Plus Ermeni lobilerine boyun eğdi. Disney Plus'ın Aras Bulut İynemli’nin başrol olduğu "Atatürk" dizisini yayınlamayacağı bildirildi.

    Ermeniler sevindi
    Bir Ermeni haber sayfası ise bu karardan büyük mutluluk duydu. Yapılan haberde "Disney'in Atatürk dizisini iptal etme kararı aldığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz." notu düşüldü.

    Ünlü isimler sessiz kaldı
    Siyasi isimler başta olmak üzere her kesimden tepki gösterilmesine rağmen ünlü isimler skandal karara sessiz kaldı. Seçim dönemi başta olmak üzere her fırsatta siyasete müdahil olmaya çalışan ünlü isimler Disney'in kararına hiç bir tepkide bulunmadı.
    Disney Plus'ın bazı projelerinde yer alan birçok oyuncu skandal karara sessiz kalırken, platformun marka elçisi olan Ede Ece sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.
    Göstermelik paylaşımda bulunan Ece, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını paylaşıp "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin ortak sevdası, minneti, şükrü Atatürk." notunu düştü.

    Disney'in adını geçirmedi
    Eda Ece'yi paylaşımından dolayı takdir edenler olsa da Disney Plus'e tek bir kelime yorum yapmaması dikkat çekti. Seçim döneminde deprem bölgesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çıkan oylara eleştiren Ece, kendini savunurken "Ben Atatürkçüyüm, vatanseverim, eleştirebilirim" ifadelerini kullanmıştı.

    Cem Yılmaz tebrik etmişti

    Ünlü isimler sessizliğini korurken Disney Plus'ın yayın hayatına başladığı zaman tebrik mesajları yayınlayan Cem Yılmaz'ın ise duruma nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor.

    O dönem sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cem Yılmaz şunları kaydetmişti:
    "Türkiye de yayına başlayan Disney+'a ve yerli içerik üreten yapımcı, senarist yönetmen, oyuncu, tüm teknik departmanlarda çalışacaklara başarılar dilerim."

    Tarkan ve Şahan Gökbakar tepki verecek mi?

    Skandal kararın etkisi sürerken her durumda siyasi mesaj veren Tarkan ve Şahan Gökbakar'ın ise 'Atatürk' mevzusuna karşı tepkisiz kalmaları vatandaşlar tarafından büyük tepki topladı.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum