Atatürk'e 'put' demişti! Damadı CHP adayı

    Başkanlık sisteminin mimarı, 10 Kasım anmalarına katılmayan ve Atatürk'e put diyen Şükrü Karatepe'nin damadı Tamer Cantekin, CHP'nin Isparta 2. sıra milletvekili adayı oldu.

    Atatürk'e 'put' demişti! Damadı CHP adayı
    03 Mayıs 2023 - 17:26
    Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı olan Şükrü Karatepe, 1994 yılında Refah Partisi'nden girdiği seçimleri kazanarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 
    10 Kasım 1996'da yaptığı konuşmada şunları söyledi:
    "Hakim güçler ‘ya bizim gibi yaşarsın ya da her türlü fitneyi, fesadı içinize sokarız’ diyorlar. Bu yüzden de Refah Partili Bakanlar bile kendi dünya görüşlerini Bakanlıklarına yansıtamıyorlar. Bu sabah ben de, resmi görevim, sıfatım nedeniyle bir törene katıldım.
    Süslü püslü görünüşüme bakıp da laik olduğumu sakın sanmayın. İnancımıza saygı duyulmadığı, sövüldüğü bir dönemde, içim kan ağlayarak, bugünkü törenlere katıldım. Belki Başbakan'ın Bakanların, Milletvekillerinin bazı mecburiyetleri vardır. Ancak sizin hiçbir mecburiyetiniz yok. Bu düzen değişmeli. Bekledik, biraz daha bekleyeceğiz. Gün ola, harman ola, Müslümanlar içlerindeki hırsı, kini, nefreti eksik etmesin.”

    Devlet Güvenlik Mahkemesi, Şükrü Kartepe'ye 1 yıl hapis cezası verdi ve 5 yıl boyunca siyasetten men etti. 1997'de Şükrü Karatepe, 10 Kasım törenlerine Atatürk rozetiyle katıldı ancak fikirlerinde bir değişiklik olmadı.
    Şükrü Karatepe’nin damadı olan Tamer Cantekin, CHP’nin Isparta milletvekili oldu ve 2. sıradan listeye girdi.



    ISPARTALI İŞ İNSANI
    Ispartalı iş insanı Tamer Cantekin, NETİSA ve SAKURA organik tarım ve endüstriyel iklimlendirme şirketlerinin sahibi. Tamer Cantekin, geçen yıl Isparta’nın İslamköy ilçesine 50 milyon TL’lik organik tarım yatırımı yaptı.



    ÇOCUKLARI AMERİKAN VATANDAŞI
    Tamer Cantekin, Erdoğan'ın başdanışmanı Şükrü Karatepe'nin kızı Şeyma Karatepe Cantekin ile evli. Miami'de villa sahibi olan Tamer Cantekin ve Şeyma Cantekin, ABD'de sıkça vakit geçiriyor. Çiftin çocukları Amerikan vatandaşı. (Odatv)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum