• Reklam

Ata'ya hem karada hem de denizde anma

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 84'üncü yıl dönümünde özlem, sevgi ve şükranla anıldı. İlçedeki anma programı hem kara hem de denizde yapıldı.

Ata'ya hem karada hem de denizde anma
10 Kasım 2022 - 17:09 - Güncelleme: 10 Kasım 2022 - 17:10

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluğa uğurlanışının 84'üncü yıl dönümünde Marmaris Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törenle anıldı. Törene Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve Cumhuriyet Başsavcısı Turgay Karabulut'un yanı sıra askeri erkan, gaziler, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, oda başkanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öte yandan, Marmaris'te devam eden TYF 2022 Optimist Türkiye Şampiyonası'na katılan optimistler de Atatürk Heykeli önünde denizde bir araya geldi.  

PERSONEL DE 2 DAKİKALIĞINA GÖREV BIRAKTI

Kaymakamlık, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başlayan çelenk sunum töreni saat 09.05'de sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşuyla devam etti. Bu sırada gönder bayrağı, yarıya indirildi. Saygı duruşuna deniz üstündeki araçlar da sirenleriyle eşlik etti. Tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu. Törenin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar Armutalan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen anma törenine katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen anma töreninde çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Atatürk çeşitli gösterilerle anıldı. Marmaris Belediyesi personeli de 9.05'te saygı duruşu için görev bıraktı. Hizmet binalarında ve sahada çalışan personeller 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Öte yandan, Atatürk denizde de anıldı. Marmaris Belediyesi'nin desteğiyle Atatürkçü Düşünce Derneği Marmaris Şubesi'nin bu yıl 7'nci kez yaptığı yüzme etkinliğinde profesyonel ve amatör yüzücüler 'Ata'ya saygı yürüyüşü' gerçekleştirdi.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum