• Reklam

Aşının korumadığını söyleyen imam görevden alındı!

Denizli'nin Çameli ilçesinde görevli olduğu camide aşının korumadığını ve pandeminin olmadığını söyleyen imam, Çameli Kaymakamlığı'nca açığa alındı.

Aşının korumadığını söyleyen imam görevden alındı!
28 Ağustos 2021 - 19:15 - Güncelleme: 28 Ağustos 2021 - 19:17

Denizli'de  aşı olmayacağını ve laboratuvar üretimi olduğu şüphesi bulunan virüsün salgına sebep olacak düzeyde olmadığını söyleyen bir imam, Çameli Kaymakamlığı'nca açığa alındı.

Çameli ilçesine bağlı Taşçılar Mahallesi'nde görevli cami imamı Ö.T.'nin cemaate ve mahalleliye aşının yan tesirlerinin bilinmediğini söylediği ve aşıyı olmama tavsiyesinde bulunduğu iddia edildi.

İmam açığa alındı

Salgının olduğuna inanmadığını söylediği öne sürülen imam hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonunda imam kaymakamlıkça açığa alındı.

Müftüden açıklama

Konuyla ilgili Denizli Müftüsü Mehmet Aşık bir açıklama yaptı.Kendisinin ve ailesinin de 3'üncü doz aşıları yaptırdıklarını söyleyen Aşık, "Ülkemizde aşı uygulamasının başladığı tarihten itibaren vaaz ve hutbelerin sonunda halkımızı aşı yaptırmalarının hem dini hem de vatandaşlık görevi olduğu konusunda bilgilendiriyoruz" dedi.

"Cami cemaatini teşvik ediyoruz"

Aşık, "Cumhurbaşkanlığımız ve Sağlık Bilim Kurulu tarafından başlatılan aşı seferberliğine tüm din görevlilerimizin katılarak cami cemaatinin de katılım sağlaması konusunda gerekli duyuru ve teşvikin yapılması hususunu dile getiriyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Erhan Papila
    2 yıl önce
    Yaklaşık birbuçuk yıldır ülkemiz ve tüm dünya yeni tip coronavirüs’e karşı ölüm kalım mücadelesi vermektedir. Pandemi nedeniyle yüzbinlerce insan hayatını kaybetti. Ülkemizde de hergün yüzlerce insan hayatını kaybediyor. Tüm dünya bilim insanları Covid virüsü ile onurlu bir savaş veriyor. Ne yazık ki bu mücadelede ön safta olan bir çok sağlıkçı da hayatını kaybetti. Bilim insanlarının üzerinde uzlaştığı konu ise şu an bizi bu illetten kurtaracak elimizdeki tek araç aşı. Ne yazık ki her dönem olduğu gibi bu dönemde de bilim karşıtı köhne zihniyet yine iş başında. Ve ne acı ki bizim ülkemizde bilime ve aşıya karşı direniş muhafazakar geçinen bazı yazar ve din adamları tarafından yürütülmekte. Özellikle sosyal medya bu kişilerin pervasızca cirit attıkları alandır. Yazarlar, bilim insanları, sanatçılar, aktivistler seferber olmuş insanları aşıya teşvik ederken ne yazık ki Diyanet İşleri Başkanlığımızdan birkaç cılız açıklama dışında ses çıkmıyor. Diyanet İşleri Bünyesindeki din adamı ve yöneticiler sahada ya da sosyal medyada aşı karşıtı propaganda yaparken Diyanet adeta sükut ikrardan gelir dercesine sessiz kalıyor. Bu din adamı ve yöneticilere örnek verelim: Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Hüseyin Akıncı sosyal medyadaki nerdeyse aşı karşıtlarının tamamını takip ediyor ya da aşı karşıtı söylemleri retweet ediyor. Her yıl onlarca din adamına eğitim veren bir kurumun yönetici ve eğiticisi sosyal medyada bu kadar net aşı karşıtı olursa. Sahada görev yapan ve bu kurumdan geçen din görevleri sahada insanlara nasıl aşı olmalarını telkin edecek? Şimdi şu sorulara cevap bekliyor. Bu yönetici ve din adamı kendisi aşı oldu mu? kendisine akil insan olarak aşı olmakla ilgili soru sorulduğunda ne cevap veriyor? Aşı karşıtlığı bu yönetici ve din adamının kişisel görüşü müdür, yoksa kurumunun politikası mıdır? Eğitim kurumunda eğitim alan din adamlarına aşı ile ilgili düşüncelerini telkin etmiş midir?