Asansör kazasında ölen öğrencinin adı Koçarlı'da yaşatılacak

    AYDIN KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'ndaki asansör kazasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş'ın adı Koçarlı Belediyesi meclis toplantısında alınan kararla Yüzüncü Yıl Sosyal Tesisleri'nde yaşatılacak.

    Asansör kazasında ölen öğrencinin adı Koçarlı'da yaşatılacak
    03 Kasım 2023 - 17:38 - Güncelleme: 03 Kasım 2023 - 17:39

    Olay, 26 Ekim saat 00,05 sıralarında Işıklı Mahallesi Kültür Bulvarı'ndaki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana geldi. Yurttaki 15 kişilik asansör, iddiaya göre 16 kişi binince arıza yaptı. Asansörün aşırı yük nedeniyle kaymaya başladığı sırada, panik yapan Zeren Ertaş (22), çıkmak istedi. Bu sırada asansör hareket edince Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi olan Zeren Ertaş, sıkışarak hayatını kaybetti.
    Olayın ardından AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, Zeren'in ailesini ziyaret etti. Ailenin kızlarının isminin Aydın'da yaşatılmasını arzu ettiğini TBMM'de yaptığı konuşmasında açıklayan Özmen'in sözleri üzerine harekete geçen Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, kasım ayı belediye meclis toplantısında ilçede yapımı tamamlanan Yüzüncü Yıl Sosyal Tesisleri'nin isminin değiştirilmesi ve Yüzüncü Yıl Zeren Ertaş Sosyal Tesisleri olması için oy birliği ile karar alındı. Belediye Başkanı Nedim Kaplan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Zeren kızımızın isminin Koçarlı'da yaşatılması sözünü vermiştik. Belediye meclisimizde meclis üyelerimizin tamamının oyuyla Yüzüncü Yıl Sosyal Tesislerimizin ismini 'Yüzüncü Yıl Zeren Ertaş Sosyal Tesisleri' olarak değiştireceğiz. Zeren kardeşimizin ismi bu parkla yaşayacak. Meclis üyelerimize de gösterdikleri hassasiyetleri için teşekkür ediyorum. Zeren Kardeşimizin ismi bu parkla yaşayacak" ifadelerini kullandı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum