• Reklam

Arşipel Kadınları filmi 'En İyi Belgesel' ödülünü İzmir'e kazandırdı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin 'Mahallemizin Kadınları Sinema Yapıyor' projesi kapsamındaki 'Arşipel Kadınları' filmi, 6'ncı Avrupa Film Festivali'nde "'En İyi Belgesel' ödülüne layık görüldü. Mahallemizin Kadınları Sinema Yapıyor' Projesi Koordinatörü Kibar Dağlayan Yiğit, "Kadınlara destek olununca neler yapılabileceğini gösterdik" dedi.

Arşipel Kadınları filmi 'En İyi Belgesel' ödülünü İzmir'e kazandırdı
06 Nisan 2022 - 18:48 - Güncelleme: 06 Nisan 2022 - 18:50

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 2018'de Seferihisar'da başlattığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen 'Mahallemizin Kadınları Sinema Yapıyor' projesi, adını uluslararası alanda duyurdu. Film çekmek isteyen kadınlara ücretsiz sinema eğitimi veren projeyle ortaya çıkan, Yönetmenliğini Kibar Dağlayan Yiğit ve ikinci yönetmenliğini ise projede aldığı eğitimle Nejla Deveci İmancı'nın yaptığı

'Arşipel Kadınları' filmi, 6'ncı Avrupa Film Festivali'nde 'En İyi Belgesel' ödülünün sahibi oldu.  Arşipel Kadınları, projeye dahil olan ve hayatlarında ilk defa eline kamera almış kadınların film yapma hikayesini ve festival yolculuklarını konu alıyor.

'Mahallemizin Kadınları Sinema Yapıyor' Projesi koordinatörü Kibar Dağlayan Yiğit, "Türkiye'ye bu ödülü kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu yolculuğumuzda Tunç Soyer'in katkısı çok büyük. Biz de kendimizi ödül alarak kanıtladık. Kadınlara destek olununca neler yapılabileceğini gösterdik. Asıl yolculuğumuz şimdi başlıyor" dedi.

'HATIRA KALSIN DİYE BAŞLADIĞI FİLM İLE ÖDÜLE ULAŞTI'

Filmin ikinci yönetmenliğini üstlenen Nejla Deveci İmancı ise "5 sene önce Seferihisar'da nakış atölyesine devam ederken projeyi duydum. Eğitime katıldım ve 'Arşipel Kadınları' filmi ile hayatımda ilk defa kamerayı elime aldım. Aslında, 'bize hatıra kalsın' diye başladığım bu yolculuk ödüle kadar gitti. Kadın dayanışmasının sonucunu aldığımız ödülle bir kez daha herkese gösterdik" diye konuştu.

Film, ABD'deki 'Women's Voices Now - Kadınların Sesleri Şimdi' Online Film Festivali'nde de 'En İyi Film' dalında yarışmıştı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum