• Reklam

Arkasından yaklaştı, ateş etti! İşte o anlar

Balat'ta Sinemasal kurucusu Enes Kaya'ya silahlı saldırı düzenlendi. Melis Alphan görüntüleri paylaşarak "Balat’ta bir çekim, etkinlik vs yapmak istiyorsanız başınıza şehir eşkıyaları çöküyor" dedi.

23 Eylül 2021 - 10:59

İstanbul Balat'ta Sinemasal kurucusu Enes Kaya'ya sokak ortasında silahlı saldırı düzenlendi. Silahlı saldırıyı yapanların Balat'taki haraç kesmek isteyen çetecilerin olduğunu söyleyen Enes Kaya "Her gün evimin önünden, derneğimizin önünden geçiyorlar. Bir an olsun mücadeleyi bırakırsam kanım kurusun... Bu yolda ölürsem de hakkınızı bana helal edin" dedi.

Silahlı saldırıyı, gazeteci Melis Alphan sosyal medya hesabından duyurdu. Söz konusu saldırıyı yapanlar hakkında "Balat’ta bir çekim, etkinlik vs yapmak istiyorsanız başınıza şehir eşkıyaları üşüşüyor, haraç kesiyorlar. Bunu da yıllardır herkes (reklam, film sektörü) biliyor. Buyrun, en güncel örnek" dedi.

Alphan, Enes Kaya'nın yaşadığı zorlukları Balat'ta çekim yaptıkları sırada da yaşadıklarını yazdı.

Alphan'ın sosyal medya platformu Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

"Balat’ta bir çekim, etkinlik vs yapmak istiyorsanız başınıza şehir eşkıyaları üşüşüyor, haraç kesiyorlar. Bunu da yıllardır herkes (reklam, film sektörü) biliyor. Buyrun, en güncel örnek. Sinemasal’ın kurucusu Enes Kaya’ya sokakta silahlı saldırı.

Üç yıl önce Balat’ta çekim yapmıştık. Bu şehir eşkiyalarına yakalanmamak için, gizli gizli, koştur koştur. Yetkili merci falan arayın ki bulasınız, herifler resmen Balat’a çökmüş vaziyette. Orada doğdu diye kendini oranın sahibi sananlar…

Enes Kaya saldırı anının görüntüsünü paylaşmış. Güpegündüz, sokak ortasında silahla saldırı. Yuh

Balat’taki bu surumu ilk duyduğumda çok şaşırmıştım. En çok da yıllardır bu reklamcı ve sinemacıların haracını verip susmasına. Bu eşkiyalığın sürmesinsw onların da payı var. Bu ülkeye aktif yurttaşlar lazım; işi görülsün diye rüşvet verenler değil.

Gizli gizli çekim yaptığımız o günden sonra bir daha Balat’a gitmedim. Çünkü bir yeri güzel ve gidilesi yapan manzarasından, binasından önce insanıdır bence."

YORUMLAR

  • 0 Yorum