• Reklam

Arkas Bilsem, Erasmus projesi ile Finlandiya'da

Arkas Bilsem, Erasmus projesi ile Finlandiya'da
12 Nisan 2023 - 17:39 - Güncelleme: 12 Nisan 2023 - 17:45
İzmir Arkas Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Bilişim Teknolojileri öğretmeni Gülay Yavuz ve Coğrafya öğretmeni Sevcan Erolkoordinatörlüğünde yürütülen, Portekiz, Belçika, İspanya, Finlandiya ve Aydın- Söke Atatürk Ortaokulu ortaklı Erasmus+ KA229 “Digital Storytelling” (Dijital Hijaye Anlatımı) projesi kapsamında Finlandiya’nın Sodankylä şehrinde gerçekleştirildi.



Ortak personel ve öğrenci eğitimi kapsamındaki toplantıya Arkas Bilim Sanat Merkezi Müdürü Erkan Erdik, proje koordinatörü Sevcan Erol, Sosyal Bilgiler öğretmeni Ömür Kızıl ve Arkas Bilsem öğrencileri Ahmet Çınar Büyükyazı, Ayşe Eda Candemir, Ayşe Özdemir ve Zehra Yılmazkatıldılar.



Proje ortağı ülkelerden 16 ekibin katılımı ile beş gün süre devam eden programda ortak ülkelerin eğitim sistemlerinin ve okullarının tanıtımları yapılarak; eğitimde dijital hikaye anlatılıcılığı, yaratıcı yazma, senaryo planlama üzerine çalışmalar ve sunumlar yapıldı. Sodankylä ve Rovaniemi şehirlerinde kültürel ve eğitsel gezilere katılan İzmirli öğretmenler ve öğrenciler, Finlandiya eğitim sistemi ve kültürünü yakından gözlemleme fırsatı elde ettiler. Türkiye’ye dönüşte, Finlandiya gözlemlerini Arkas Bilsem öğrenci ve öğretmenleriyle paylaşarak  kültürlerarası aktarımı gerçekleştirdiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum