Araç kundaklanma davası ağır cezada

    Evinin önünde pusuya düşürülerek uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan MHP Urla İlçe eski Başkanı İsmail Taşoku’nun, araçlarını kundaklanma davası, ağır ceza mahkemesindeki dosya ile birleşti.

    Araç kundaklanma davası ağır cezada
    04 Mart 2021 - 00:08
    MHP Urla İlçe eski Başkanı işadamı İsmail Taşoku’na silahlı saldırı, Urla’da eski CHP milletvekili Bülent Baratalı’nın avukatlık ofisinin kurşunlanmasına 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın tehdit edilmesine ilişkin olayların da yer aldığı organize suç örgütü davasına devam edildi.

    İzmir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden 61 sanıklı davada 11′ inci celsesi yapıldı. Duruşmaya, 13′ ü tutuklu bir kısım tutuksuz sanık ile taraflar ve avukatları katıldı.Sanıkların ve taraftarın ifadeleri SEGBİS ile kayda alındı.

    İddianamede, 61 sanığın “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs”, “mala zarar verme”, “ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkındaki kanuna muhalefet”, “suç örgütüne yarar sağlamak maksadıyla yağma” gibi suçlardan cezalandırılması istendi.

    Mahkeme heyeti, cezaevine yazılan cevabın geldiğini,sanıklar Mustafa D., ve Mustafa A’ nın aynı cezaevinde beş ay birlikte B Blok 5′ inci koğuşta kaldıklarını belirtti.Ayrıca,Taşoku’nun vurulması olayında iki polis memurunun bir tanıkla görüştüklerini, aldıkları bilgiye göre bu tanığın Orhan Vedat Ç’ in daha önce Ismail Taşoku ile daha önceden sorunları bulunduğu ve Taşoku’nu para karşılığı vurtuttuğu yönünde bilgiler alındığı belirtildiğinden, bu tutanağı düzenleyen iki polis memurunun kimlik bilgilerinin geldiğini,görüştükleri kişinin kimliğinin tespit edilip, gizli olarak getirilmesine ve ifadesinin alınmasına, polis memurunun da bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

    Mahkeme heyeti ayrıca, İsmail Taşoku’nun araçlarının kundaklanma davasının görüldüğü 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ki davanın, mahkemelerinde görülen dosyadaki 11′ inci olay olduğu,sanıkların yine aynı sanıklar olduğu,ayrıca bu olayla ilgili sanık Vedat Orhan Ç., ile ilgili dava açıldığı anlaşıldığından, her iki dosya arasındaki fiili ve hukuki irtibat nedeniyle bu dosyanın, ağır ceza mahkemedindeki dosyayla birleştirilmesine, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, Arjantin’ de tutuklu bulunan Serkan Kurtuluş ve Lider Camgöz’ün Türkiye’ye iade edilmelerinin beklenmesine karar verip, duruşmayı erteledi.

    Vurulma olayının birinci yılında MHP Urla İlçe eski Başkanı İsmail Taşoku,bir açıklama yaptı. "Benim vurulduğumda olaya şahsi diyenler görmektedirki, olayın şahsi olmadığını yanılan kişilerdir. Beni vuran azmettiriciler nerede" diye seslenen İsmail Taşoku,
    “Bir yıl önce evimin önünde,aracımın içinde savunmasız bir şekilde vuruldum. Beni vurduğunu iddia eden sanık Mustafa D., hem mahkemeye gönderdiği mektuplar, hemde son duruşmada olayı gerçekleştiren kişileri ve azmettiricileri söyledi.Bu olayı para karşılığı kabul ettiğini,suçu işleyenlerin ve örgütleyenleri samimi olarak itiraf etti. Tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Dileğim ve temenmim odurki,haince suçu işleyenlerin ve bu suçu azmettiricileri en ağır ceza almasıdır. Mahkeme araçlarımın kundaklanma davasının da birleşmesi yönünde karar verdi.Bu olayı azmettiren Vedat Orhan Ç’ tir. Gizli tanık bir sonraki duruşmada her şeyi anlatacak.Gerçekler tek tek ortaya çıkacak. Türkiye Cumhuriyeti Hukuk Devletidir. Adalete Güvenimiz tamdır. Olayın azmetiricileri bulunarak en ağır şekilde cezalandırılmalıdır” dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum