Anne elinden sıcak yemekler

    Türk Kızılay Urla Kadın Kolları Urla’da yerleşkesi bulunan Iezmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde (İYTE) okuyan ve pandemi nedeniyle memleketlerine  gidemeyen öğrencilere, her akşam sıcak yemek götürüyor.

    Anne elinden sıcak yemekler
    05 Şubat 2021 - 20:09 - Güncelleme: 05 Şubat 2021 - 20:16
    Bahri Karataş 
    Kızılay Urla Kadın Kolları  ve Kızılay gönüllülerince "Anne Elinden Sıcak Yemek" projesi kapsamında, Gülbahçe’de ev tutarak öğrenim hayatlarını sürdüren, 15'i evde toplam da 60 öğrenci ile yalnız yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara  bağışçıların desteğiyle bir ay boyunca akşam yemeği hazırlayıp dağıttı.

    Evlerine bir ay boyunca sıcak yemek gelen, özellikle sınav döneminde yemek yapmaya bile vakti olmayan yerli ve yabancı uyruklu öğrenciler büyük bir mutluluk duydu. Her gün çorba, etli sulu yemek, pilav, makarna, tatlı, kıymalı ve ıspanaklı börek ile kıymalı pide gibi zengin menülerle gençlere ve yaşlılara ulaştırıldı.
    Türk Kızılay Urla adına konuşan Nurgül Saltık, “Kadın Kolları gönüllüleri,evlerinde çocuklarına yemek yapar gibi büyük bir mutluluk duydular. Dağıtımlarda da hazır bulunan kadınlarımız çocukların mutluluklarını paylaşarak onları  onurlandılar. Geçen yıl gece 24.00’de dağıtımı kütüphanelerde yapılan 'Anne Elinden Sıcak Çorba' projesinin ardından bu senede çocuklarımızla bütünleşmek bizleri çok mutlu etti. Türk Kızılay’ının her türlü yoksunluğa çare üretebileceğini gören gençlerimiz birer Kızılay gönüllüsü oldular. Tüm bağışçılarımıza, özellikle katkılarını hiç esirgemeyen değerli esnaf bağışçılarımıza ve katkı koyanlara çocuklarımız adına teşekkür ederiz” dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum