Anne, baba ve oğul aynı sahnede

    İZMİR'de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı Opera bölümünden mezun olan 20 yıllık evli çift Şule Akdeniz ve eşi Oğuzhan Akdeniz ile konservatuvarda caz eğitimi almak için hazırlanan oğulları Mert Ateş Akdeniz, oluşturdukları müzik grubuyla aynı sahnede müzikseverlerle buluşuyor. Müziğin içine doğduğunu anlatan 18 yaşındaki Mert, ailesinin yolunda ilerleyerek dünya çapında bir müzisyen olmayı hedefliyor.

    Anne, baba ve oğul aynı sahnede
    20 Ekim 2022 - 00:39 - Güncelleme: 20 Ekim 2022 - 00:40

    İzmir'de aynı sınıfta eğitim alarak Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı Opera bölümünden mezun olan 20 yıllık evli çift Şule Akdeniz (43) ve eşi Oğuzhan Akdeniz(43), konservatuvarda caz eğitimi almak için hazırlanan oğulları Mert Ateş Akdeniz'le birlikte müzik grubu kurdu. Çekirdek aile olarak sahne alan grup, konserler veriyor.

    Müziğin içine doğduğunu anlatan 18 yaşındaki Mert Ateş Akdeniz, "Kendimi bildim bileli hayata müziğin içinde doğdum annem bana hamileyken sahnede şarkı söylüyormuş. 4-5 yaşlarımdayken her insan bir enstrüman çalıyor zannederdim çünkü bizim eve gelen herkes ya gitar ya keman ya saksafon çalardı. Yani tanıdığım tüm yetişkinler müzisyendi. Bu durum da ben de büyüdüğümde 11 yaşımda bateri çalmaya karar verdim" dedi.

    'AİLEMLE BİRLİKTE KONSER VERİYORUZ'

    Bateri sayesinde içindeki enerjiyi açığa çıkardığını anlatan oğul Akdeniz, "Bateri içimdeki enerjiyi dışarı vurmam için harika bir enstrüman. Tek sıkıntı sesinin çok çıkması. Babam bana bir dijital bateri aldı ve evde kulaklık takıp az bir sesle günde 5-6 saat bateri çalıştım. 13 yaşıma geldiğimde bir gün anne ve babamın gruplarında çalan baterist arkadaşları hastalanmıştı ve son anda beni onun yerine konsere çıkardılar. Hiç heyecanlanmadım evde ailemle birlikte müzik yapmanın rahatlığıyla o gece sorunsuz bitti. 2017' den beri ailemle birlikte konserler veriyoruz. Amacım dünya çapında bir davulcu olabilmek" diye konuştu.

    'SEMPATİK KARŞILANIYOR'

    Eşiyle birlikte konservatuardan mezun olduktan sonra müzik kariyere devam ettiğini anlatan Oğuzhan Akdeniz ise, "Konservatuardan mezun olduktan sonra İzmir Operası'nda sözleşmeli olarak bir süre görev aldık. Oğlumuz doğduktan sonra serbest olarak çalışmaya başladık. Müzisyenliğe devam ettik. İşletme ve otellerde sahne aldık. Mert 2017'de henüz 13 yaşındayken gruba katıldı. Evde sürekli prova yapmamız onun genetik yeteneği ile birleşti. 12-13 yaşlarındayken bateri çalmak istediğini söyledi. Çevremiz tarafından hep beraber sahne almamız çok sempatik karşılanıyor. Hayranlık duyuluyor. Bizim için de çok keyifli bir duygu. Genelde aileler iş hayatının içinde çocuklarına zaman ayırma zamanı bulamıyor. Biz, hep birlikte hareket ediyoruz" dedi.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum