• Reklam

Ankara; gezilecek yerler hazinesi..

Sahip olduğu zenginliğin doğal bir sonucu olarak Ankara'nın gezilecek yerler listelerinde mutlaka görülmesi gereken onlarca hazine var.

Ankara; gezilecek yerler hazinesi..
23 Eylül 2022 - 15:32 - Güncelleme: 23 Eylül 2022 - 17:39

Tarihi yaklaşık 5000 yıl önceye dayanan başkentimiz Ankara tarih boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış olmasının da etkisiyle pek çok tarihi ve kültürel zenginliğe sahiptir. Sahip olduğu zenginliğin doğal bir sonucu olarak Ankara gezilecek yerler listelerinde mutlaka görülmesi gereken onlarca hazine vardır.

Ankara’da yapılacak aktiviteler şehrin merkezi ile sınırlı olmadığından merkeze farklı mesafelerdeki ilçelere konforlu bir şekilde ulaşmak isteyenler araç kiralama hizmetlerinden yararlanarak konforlarını üst noktaya taşımayı tercih ederler. Rent Go Ankara’nın her noktasını doya doya keşfederken güvenliğinden ve konforundan taviz vermeyenlere geniş seçeneklere sahip araç filosu ile kaliteli hizmetler sunmaktadır.

Ankara’nın Tarihi Dokusunu Rent Go ile Keşfedin

Ankara denilince hemen herkesin aklına ilk olarak Anıtkabir gelir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi olarak istirahat ettiği Anıtkabir yılın her mevsimi yüzbinlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Şehir merkezinde yer alan Anıtkabir’in içinde Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi bulunur. Barış Parkı ve Anıt Bloku olarak iki bölümden oluşan Anıtkabir’e giriş ücretsizdir.



Ankara tarihi yerler listelerinin değişmez destinasyonlarından Ankara Kalesi, şehre hâkim konumuyla tüm Ankara’yı ayaklarınızın altına serer. Hitit döneminde inşa edildiğine dair tahminler vardır. Dış kalesi günümüze kadar korunamamış olsa da iç kale zarar görmeksizin günümüze ulaşmıştır.

Ankara gezilecek yerler arasında mutlaka görülmesi gereken yerlerden bir diğeri Beypazarı’dır. Osmanlı döneminde tımarlı sipahi eğitim merkezlerinden biri olan Beypazarı günümüzde iki ve üç katlı tarihi evleriyle göz kamaştıran bir açık hava müzesi niteliği kazanmış durumda. Farklı medeniyetlere ait pek çok tarihi yapıyı Beypazarı’nda görmek mümkün. Beypazarı konakları olarak da bilinen Beypazarı evleri ahşap süslemeli pencereleri ve cumbalı balkonlarıyla Ankara’ya gelenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biri olarak kabul edilir.
 

Ankara Gezilecek Doğal Güzellikler İhmal Edilmemeli

Kızılcahamam araç kiralama konforuyla hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşılabilecek lokasyonlar arasında yer alır. Ankara’ya 82 km uzaklıkta bulunan Kızılcahamam sahip olduğu zengin termal kaynaklar sayesinde ülkemizin önde gelen sağlık turizmi merkezlerindendir. Kızılcahamam’da pek çok termal otel, termal tesis ve kaplıca bulunmaktadır. İlçedeki şifalı sular banyo kürü ve içme suyu olarak kullanılabileceği gibi doğa yürüyüşü ve bisiklet gezileri gibi aktiviteler için de Kızılcahamam tercih edilebilir.



Ankara araç kiralama hizmetleri ile konforlu bir şekilde keşfedilebilecek yerlerden biri Gölbaşı olarak da bilinen Mogan Gölü’dür. Rent Go araba kiralama hizmeti kapsamında ihtiyaca ve bütçeye uygun özelliklerde bir araç tercih edilerek kolayca gidilebilecek Gölbaşı şehir merkezine 25 km mesafededir. Göl civarında yaklaşık 160 kuş türü olduğu bilinmektedir. Tertemiz havası, huzurlu ve sakin atmosferiyle büyüleyen Mogan Gölü’nün çevresinde spor sahaları, marina ve oyun alanları gibi farklı bölümler de bulunur. Çevresinde yaklaşık 4 km uzunluğundaki ahşap yürüyüş yolunun yanı sıra Mogan Gölü’nde 3 tane de seyir terası var.

Büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Tuz Gölü Ankara, Konya ve Aksaray şehirlerinin sınırları içerisinde kalır. Ankara doğa gezilerinin vazgeçilmez ismi Tuz Gölü 85’ten fazla kuş türüne, 120’den fazla memeli ve 40 civarında endemik bitki türüne ev sahipliği yapıyor.

Rent Go Araç Kiralama Hizmetleri, Uygun Fiyatlarla Sunuluyor

Sektörünün lider araç kiralama şirketi Rent Go Rent a Car farklı segmentlerden oluşan araç filosu ile araç kiralama hizmeti almak isteyen kişilere ihtiyaçlarına en uygun çözümleri en ekonomik fiyatlarla sunar.  Rent Go araç kiralama ofisinden dilediğiniz aracı kiralayabilmek için özellikle araç kiralama taleplerinin yoğun olduğu dönemlerde rezervasyon yaptırmanız fayda sağlayabilir.





 

YORUMLAR

  • 0 Yorum