Anıtkabir'de dalgalanan şanlı bayrak İzmir'de!

    Büyük Önder Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’de 19 Mayıs haftasında dalgalanan Türk Bayrağı, İzmir Amerikan Koleji’ne (ACI) getirildi. Anıtkabir’de düzenlenen askeri törenle teslim alınan şanlı bayrak, lisenin tarihi kampüsünde, öğrencilerin omuzlarında gururla taşınarak okula asıldı.

    Anıtkabir'de dalgalanan şanlı bayrak İzmir'de!
    01 Kasım 2021 - 11:20
    Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’de sürekli dalgalanmakta olan ve 10 Kasım hariç hiçbir zaman yarıya indirilmeyen “Türk Bayrağımız” zaman zaman yenisiyle değiştiriliyor. Yenisiyle değiştirilen bayrak ise temizlenip tamir ediliyor, ütülenip özel kutusu içinde hazırlanıyor ve onu koruyup sergilemeye talip olan kurumlara törenle teslim ediliyor.



    Anıtkabir’de askeri törenle teslim alındı

    Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), bir süre Anıtkabir’de dalgalanmış olan ve yenileriyle değiştirilen Türk Bayraklarını dört lisesine götürmek üzere talepte bulundu. SEV’den yapılan talep üzerine bu özel bayraklar, SEV’e bağlı İzmir Amerikan Koleji, Tarsus Amerikan Koleji, SEV Amerikan Koleji ve Üsküdar Amerikan Lisesi’ne verilmeye uygun bulundu.

    Türk Bayrakları, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’de düzenlenen askeri törenle teslim alındı. Anıtkabir’de dalgalanmış olan bu şanlı bayraklardan biri de İzmir’e getirildi. İzmir Amerikan Koleji öğrencileri, kendilerine emanet edilen bu bayrağı, coşkulu bir törenle teslim aldı. İzmir Amerikan Koleji’nde düzenlenen törende, 19 Mayıs haftasında Anıtkabir’de dalgalanmış şanlı bayrağımız, öğrencilerin omuzları üzerinde gururla taşındı.




    “19 Mayıs’ta Anıtkabir’de dalgalandı”

    Bayrakları Anıtkabir’den teslim alarak okullara devreden SEV Yönetim Kurulu Üyesi Refik Kutluer, İzmir Amerikan Koleji’ndeki törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Rengini, atalarımızın kanlarından almış bu şanlı bayrak, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin sembolüdür. Temsil edildiği her yerde, bu kahraman ulusun gurur kaynağı olmuştur. Bu bayrak, 19 Mayıs’ta Anıtkabir’de dalgalanmış bayraktır. Gururla sahipleneceğimiz bu yüce Türk bayrağı, her sene tekrarlanarak gelenekselleşmesini planladığımız bu tören sonrasında okullarımızda sergilenecektir. Bayrağımızı Sağlık ve Eğitim Vakfı adına büyük bir gururla teslim aldım ve bugün bu kutsal emaneti size devrediyorum.”

     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum