• Reklam

Anadolu ezgileri Bornova'dan yankılandı

Anadolu ezgileri Bornova Belediyesi ve Bornova Karadeniz Kültür Derneği işbirliğinde Bornova’dan yankılandı. Sanatseverler Altındağ Atatürk Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’nde düzenlenen ‘Bir Şiir, Bir Hikaye, Bir Türkü” adlı etkinlikte unutulmaz bir gece yaşadı.

Anadolu ezgileri Bornova'dan yankılandı
26 Aralık 2021 - 13:56 - Güncelleme: 26 Aralık 2021 - 13:58

Serkan Hacıalioğlu'nun sahneye koyarak sunuculuğunu üstlendiği, bağlamada Anıl Ar, gitarda Ceyhun Sandal’ın yer alacağı etkinlikte 5 türkü hikayeleri anlatılarak söylendi. Şiir ve türkülerle gönüllere seslenilen gecede okunan her türkünün ardından sanatçılar kendi yazdıkları şiirleri de okudu. Müziğin, edebiyatın ve şiirin insanı besleyici etkisini göstermek amacıyla düzenlenen özel etkinlikte sanatçılar Sedat Bay-Cansu Çelik, Serkan Hacıalioğlu-Yusuf Başkan, Kadir Ömürlü-Lalehan Prisoy, Filiz Özyurt - Osman Yardım ve Zeki Özmen-Nesrin Özmen ikişer kişilik gruplar halinde sahne aldı. 

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Anadolu’nun renkleri olan türkülerin öz değerimiz olduğunu belirterek, “Bu değere sahip çıkmak kültürümüze sahip çıkmaktır. Biz de bu mirasın gelecek nesillere daha iyi tanıtılması, türkülerin ve şiirlerin yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum