Altay'ın efsane ismi Mustafa Turgat hayatını kaybetti

    Altay spor kulübünde 14 yıl forma giyen 68 yaşındaki ünlü futbol adamı Mustafa Turgat, evinde fenalaştı, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

    Altay'ın efsane ismi Mustafa Turgat hayatını kaybetti
    22 Ocak 2022 - 13:09 - Güncelleme: 22 Ocak 2022 - 19:39

    İzmir'in köklü spor kulübü Altay'da 14 yaşından 28 yaşına kadar futbol oynayan, siyah beyazlı camiada efsaneleşen Mustafa Turgat, ilk belirlemelere göre kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Alsancak'taki evinde fenalaşan Turgat, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Galatasaray'da ve Milli Takım'da da oynayan Turgat'ın ölüm haberi, yakınları ve spor camiasında büyük üzüntü yarattı.



    KENDİ ANLATIMIYLA MUSTAFA TURGAT KİMDİR?
    1954 yılında İzmir, Alsancak’ta doğdum. Aynı zamanda Altay’ın içine de doğdum denebilir. Abim profesyonel futbolcuydu. Ben de çocukluğumdan bu yana hep futbolla iç içe oldum. 14 yaşında Altay’ın minik takımında oynamaya başladım. 16 yaşında genç takıma yükseldim. 18 yaşında ise A Takım’la maçlara çıkmaya başladım. 21 yaşında Ümit Milli Takım’da, 24 yaşında ise A Milli Takım’da oynadım. 28 yaşında biraz da mecburen Galatasaray’a transfer oldum. Altay o dönem benim transfer paramla uzun bir süre ekonomisini toparladı diyebilirim.

    Zaten 30 yaşından sonra da futbolu bıraktım. Daha sonra Vestel Manisaspor’da sportif direktörlük yaptım. Manisaspor’u 2. Lig’den, 1. Lig’e çıkardık. 1. Lig’de de lider olduk.

    Türkiye’nin en büyük antrenörleriyle çalıştım. Mustafa Denizli başta olmak üzere Levent Eriş, Ersun Yanal, Giray Bulak’la Manisaspor için görev aldık. 6.5 yıl Manisaspor’a sportif direktör oldum. Daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu’nda görev almaya başladım. 12-14 yaş grubunun idaresini yaptım. Ardından TFF’deki görevimden de ayrılarak, İzmir’de yaşamımı sürdürme kararı aldım. Yuvama geri döndüm.

    Vestel Manisaspor efsanesinde aslan payı onun

    Vestel Manisaspor’da ki sportif direktörlük kariyerinde transfer ettiği oyuncularla takımın yaş ortalamasını 20’ye çekti. İşte Vestel Manisaspor’a transfer ettiği ve sonrasında da Türk futboluna kazandırdığı isimler; Ufuk Ceylan, Kenan Aslanoğlu, Arda Turan, Zafer Şakar, Uğur İnceman, Hakan Balta, Selçuk İnan, Ersan Gülüm, Nizamettin Çalışkan, Caner Erkin. Öte yandan Filip Holosko, Petr Johana, Michal Meduna, Lukas Zelenka’yı da Vestel Manisaspor kadrosuna taşıyarak, kulübün sportif başarısında pay sahibi oldu.

    Altay kulübünden yapılan açıklamada, "Kulübümüzün sembol isimlerinden Mustafa Turgat'ın vefat haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. 1980'deki unutulmaz Türkiye Kupası zaferinin altına imzasını atan, altyapıyla birlikte toplam 14 yıl armamıza hizmet eden Mustafa Turgat, yarın öğle vakti Alsancak Hocazade Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Işıkkent Mezarlığı'na defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi başta olmak üzere tüm camiamız ve spor kamuoyuna baş sağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum