Denizcilik Uygulama Merkezi

    Aliağa'ya 'Denizcilik Uygulama Merkezi' kuruluyor

    Aliağa Belediyesi ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi arasında ilçeye Denizcilik Fakültesine bağlı bir uygulama merkezi kurulması için protokol imzalandı.

    Aliağa'ya 'Denizcilik Uygulama Merkezi' kuruluyor
    28 Aralık 2023 - 11:39
    Protokol kapsamında Üniversitenin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesine bağlı bir Uygulama Merkezi Aliağa Belediyesi tarafından tahsis edilen yerde kurulacak. Sektör temsilcisi IMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi de projeye destek verecek. Projeye ilişkin protokol İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğünde imzalandı.


     
    Türkiye'nin en büyük Liman, lojistik üslerinden olan Aliağa'da denizcilik ve gemicilik sektörünün Üniversite ile buluşması için büyük bir adım atıldı. Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakülteleri için bir laboratuvar özelliği taşıyan Aliağa'da Kâtip Çelebi Üniversitesi, Aliağa Belediyesi ve IMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesinin iş birliği bu stratejik sektörlere büyük katkı sağlayacak.
     
    Protokol imza törenine İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek ve Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan katıldı.


     
    Aliağa Belediyesi ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü ile Aliağa Belediyesi tarafından tahsis edilen yerde Üniversite gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi tarafından Uygulama birimi kurulacak. İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi de projeyi destekleyecek. Yerel Yönetim- Üniversite- Sektör iş birliğiyle iki kurum bilimsel faaliyetler ve kültürel etkinliklerde iş birliği yapacak. Saha çalışmaları yapılacak, Ulusal ve Uluslararası projelere imza atılacak. Aliağa'daki liman, denizcilik kuruluşları, Gemi Söküm ve denizcilikle ilgili tüm sektörler için oluşan sanayi kümelenmesine Üniversite de bilimsel çalışmalarla katkı sağlayacak.  
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum