Aliağa'da Zafer Bayramı'nda Ajda Pekkan sahneye çıkacak

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk Ordusunun 30 Ağustos 1922'de zaferle neticelendirdiği Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümü Aliağa’da kutlanıyor.

    Aliağa'da Zafer Bayramı'nda Ajda Pekkan sahneye çıkacak
    30 Ağustos 2023 - 17:30
    Gün boyu süren kutlamalar sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma programıyla başladı. Aliağa Kaymakamlığı tarafından organize edilen programa Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özgür Aydoğan, şehit aileleri, gaziler, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, askeri erkan, muhtarlar, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.  

    Kutlama programında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Garnizon Komutanlığı ve Aliağa Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının hep bir ağızdan okunması sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Havacı Kıdemli Başçavuş Nazmi Akgül yaptı. Akgül, konuşmasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk Ordusunun, Anadolu’yu düşman işgalinden kurtarışını ve zaferle sonuçlanan büyük taarruzun destansı öyküsünü anlattı.

    Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Aliağa Ortaokulu öğrencisi Deniz Esen ‘30 Ağustos’ konulu şiirini okudu. Aliağa Belediyesi Zeybek Ekibi gösterisi ile bando takımının dinletisi katılımcılardan büyük alkış aldı. Kaymakam Zekeriya Güney, tören sonrası makamında tebrikleri kabul etti. Resmi program Aliağa Kabristanlığı’nda bulunan şehitlik ziyareti ile son buldu.  

    Aliağa Belediyesi’nden Fener Alayı
    Sabah saatlerindeki resmi programın ardından Aliağalılar akşam saatlerinde fener alayında bir araya gelecek. Aliağa Belediyesi tarafından organize edilecek fener alayı için Aliağalılar saat 19.30’dan itibaren Enka Spor Salonu önünde toplanmaya başlayacak. Saat 20.00’de hareket edecek olan kortejde vatandaşlar ellerinde meşaleler, Türk Bayrakları ve dev Atatürk posterleri ile birlikte belediye bandosunun marşları eşliğinde yürüyecek. Kortej, İstiklal Caddesi ve Hükümet Caddesi güzargahından Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’na varacak.  

    Aliağalılar 30 Ağustos’u Ajda Pekkan İle Kutlayacak
    Kortejin Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’ndaki konser alanına varmasıyla birlikte saat 21.30’da Türk pop müziğinin süper starı Ajda Pekkan, sahne alacak. Aynı zamanda Aliağa Belediyesi ile SOCAR Türkiye iş birliğinde hazırlanan Aliağa Sanat Günleri’nin de son konseri olan gecede, süper star Ajda Pekkan, hit şarkıları ve enerjisiyle 30 Ağustos kutlamalarında coşkuyu zirveye taşıyacak.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum