Aliağa'da polis-başsavcı krizi Meclis'e taşındı

    CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Aliağa’da bir gemi söküm şirketinin sahiplerinin ifadesinin alınmasıyla başlayan, Başsavcı’nın koruma polislerinin geri çekilmesiyle tırmanan gerginliği ve iddiaları gündeme getirdi. Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Aliağa’da neler oluyor?” diye sordu.

    Aliağa'da polis-başsavcı krizi Meclis'e taşındı
    12 Kasım 2021 - 23:45

    İzmir'in Aliağa ilçesinde polis, jandarma ve başsavcının karşı karşıya geldiği iddiaları Meclis’e taşındı. İddialara göre geçtiğimiz günlerde bir gemi söküm şirketinin sahiplerinin ifadesi polislerce ‘ayrıcalıklı davranılarak' alındı. İfade alınırken kaymakamlıktan bir ekip geldi ve ifadelerde yönlendirme yapıldı. İfadelerin ardından hep birlikte yemek yenildi.

    Bunun üzerine Aliağa Başsavcılığı'nın talimatıyla ayrıcalıklı davranan üç polis memuru, Jandarma tarafından gözaltına alındı. Bu gelişmeler üzerine Başsavcı'nın koruma polisleri Emniyet Müdürlüğü’nce görevden çekildi.

    Hükümet Konağı'nın altındaki, gerginliğe de konu olan ifadelerin de alındığı karakol kapatılarak başka yere taşındı. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerin ve savcıların koruma polislerinin yerleri değiştirildi. İlçedeki bu iddiaları İzmir Milletvekili Murat Bakan Meclise taşıdı.

    BAŞSAVCININ KORUMALARI GERİ ÇEKİLDİ

    Murat Bakan, dile getirilen iddialarla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelttiği ve yanıt istediği sorularda; ifadelerin alınması sırasında yaşananlar ve yenilen yemekle ilgili yürütülen bir soruşturma olup olmadığını sordu. Bu gelişmeler üzerine jandarmanın üç polisi gözaltına almasıyla ilgili detayların açıklanmasını, Aliağa Başsavcısı'nı korumakla görevli polislerin yerlerinin değiştirilmesinin gerekçesini sorarak, Hükümet Konağı'nın altındaki karakolun apar topar kapatılmasının nedeninin açıklanmasını istedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum