Ali Ekber Çiçek, mezarı başında türküleriyle anıldı

    TÜRK Halk Müziği sanatçısı Ali Ekber Çiçek, ölümünün 17'nci yıl dönümünde Balıkesir'in Edremit ilçesindeki mezarı başında anıldı. Anma törenine Çiçek'in kızı Ebru Çiçek de katıldı.

    Ali Ekber Çiçek, mezarı başında türküleriyle anıldı
    26 Nisan 2023 - 17:40 - Güncelleme: 26 Nisan 2023 - 17:41

    Edremit Belediyesi, merhum Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Ekber Çiçek için 17'nci ölüm yıldönümünde anma töreni düzenlendi.  Çiçek'in Tahtakuşlar Mahallesi'ndeki mezarı başındaki anma törenine, sanatçının kızı Ebru Çiçek'in yanı sıra Edremit Belediye Başkanvekili Özlem Uysal, CHP Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan, Çiçek'in sanatçı dostları ve vatandaşlar katıldı.  Edremit Belediye Başkanvekili Özlem Uysal, törendeki konuşmasında, "Sanatçı kişiliğinin yanı sıra, mütevazı kişiliği, beyefendi kişiliği, öğretmenliği ve sağlam bir dünya görüşü ile gönüllerimizde taht kuran büyük ustamızı saygı ve özlemle anıyoruz" dedi.

    Sanatçının kızı Ebru Çiçek de "17'nci yıla nasıl geldik bilmiyorum. Benim için çok zor. Ama iyi ki varsınız. Sizler olunca, hep beraber olunca ben daha çok güçleniyorum. Babam gerçekten çok güzel bir insandı" diye konuştu.

    Konuşmaların Ali Ekber Çiçek, sanatçı dostları ve kızının mezarı başında eserlerini seslendirmesiyle anıldı. Dua edilip, mezara karanfil bırakılmasıyla anma programı sona erdi.
    Ali Ekber Çiçek yakalandığı Pankreas kanserine yenik düşerek 2006 yılında, 71 yaşında hayatını kaybetmişti.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum