Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Sağlıklı Hayat Merkezi standı

    MANİSA'nın Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü, 5'inci Uluslararası Üzüm Festivali kapsamında 'Sağlıklı Hayat Merkezi' standı açtı. Belediye tarafından kurulan panayır alanındaki stantta vatandaşlar, rahim ağzı kanseri, meme kanseri, bağırsak kanseri gibi konularda da bilgilendiriliyor.

    Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Sağlıklı Hayat Merkezi standı
    03 Eylül 2023 - 17:54 - Güncelleme: 03 Eylül 2023 - 17:55

    Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü, Alaşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5'inci Uluslararası Üzüm Festivali kapsamında panayır alanında stant açtı. Rahim ağzı kanseri, meme kanseri, bağırsak kanseri gibi konularda bilgilendirme yapılırken, organ bağışı da kabul ediliyor. Ayrıca çocuk gelişim uzmanı tarafından aile ve çocuk eğitimi konularında bilgilendirme ve yönlendirme yapıyor. Stantta görevli Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü Çocuk Gelişimcisi Cennet Göçer, "Çocukta genel gelişimsel gecikme, davranış ve uyum problemleri, sosyal becerilerde yetersizlik, otizmden veya hiperaktivite şüphesi, dikkat eksikliği ya da öğrenme güçlüğü varsa çocuk gelişimciye başvurabilirler. 0-18 yaş arası tüm çocuklara hizmet veriyoruz, ayrıca ergenlik dönemindeki çocuklar ve aileler de danışmanlık alabilirler. Burada bizi ziyaret eden ailelerle sohbet ediyoruz ve Sağlıklı Hayat Merkezi'ne yönlendiriyoruz. Randevu ile çalışıyoruz" dedi.
    İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlık Eğitimcisi Nalan Çelik ise "Vatandaşlarımıza bağırsak, rahim ağzı, meme kanseri gibi konularda bilgi veriyoruz. Aile hekimlerine ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüze yönlendiriyoruz. Eğer bir sorun tespit edersek hastanelere yönlendiriyoruz. Ayrıca isteyen vatandaşlarımızın tansiyonunu ölçüyoruz, organ bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımızdan bağış alıyoruz" diye konuştu.
    Ayrıca Sağlıklı Hayat Merkezi standının festival süresince açık kalacağı belirtildi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum