Alaşehir'de 'Üzümlü Lezzetler Yarışması' yapıldı

    MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde 4. Uluslararası Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali etkinlikleri kapsamında 'Üzüm Lezzetleri Yarışması' yapıldı. Kongre Parkı'nda yapılan yarışmaya 29 yarışmacı katıldı. Yarışmada Osmanlı lezzetlerinden olan elma dolması yemeğini yapan Zeliha Yıldırım birinci oldu.

    Alaşehir'de 'Üzümlü Lezzetler Yarışması' yapıldı
    03 Eylül 2022 - 11:34 - Güncelleme: 03 Eylül 2022 - 11:35

    Alaşehir'de düzenlenen 4. Uluslararası Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali etkinliklerinde üzüm kullanma zorunluluğu bulunan Üzüm Lezzetleri Yarışması'nın jüri üyeliğini Yaşar Çataldere, Ferhat Kabataş, Hüseyin Korkmaz, Duygu Zencir ve Havva Erdemanar  yaptı. Yemeklerde lezzet, görünüş ve emek üzerinden değerlendirme yapıldı.  Zeliha Yıldırım'ın birinci olduğu yarışmada  Emel Coşkun ikinci,  Ayşe Sağlam üçüncü oldu. Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Ökücüoğlu, "Alaşehirli kadınlarımız çok beceriklidir. Üzüm köftesi, üzüm pestili yapmayı bilirler. Üzüm köftesi Alaşehir'e mahsustur. Biz üzümü hem tatlılarda, hem yemeklerde kullanıyoruz. Yöresel ürünlerimizin ön plana çıkması için çalışıyoruz. üm katılımcılara üzümün tanıtımı için verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum"dedi.  



    Yarışmada birinci olan Zeliha Yıldırım ise "Çok mutluyum, başkanımız bizlere böyle bir fırsat verdiği için çok teşekkür ederim.  Osmanlılar'da üzüm suyunda pişmiş Osmanlı usulü elma  dolması yaptım. İçinde kuzu eti, üzüm, tarçın, baharat, tereyağ ve badem kullandım. Bu yemeği yaklaşık 4 saatte pişirdim" ifadelerini kullandı. 


     

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum