Alaşehir'de üzüm bağları meteorolojik istasyon ve tuzaklarla korunuyor

    MANİSA Alaşehir'de meteorolojik durumları incelemek için 5 bölgede 5 adet meteorolojik istasyon, üzüm bağlarının hastalıklardan korunması ve hastalıklarla mücadele edilebilmesi için 15 değişik bölgeye tuzaklar kuruldu.

    Alaşehir'de üzüm bağları meteorolojik istasyon ve tuzaklarla korunuyor
    27 Haziran 2022 - 14:48 - Güncelleme: 27 Haziran 2022 - 14:52

    Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün kurduğu meteorolojik veri istasyonları ve feromon tuzaklarla üzüm bağları korunup, üreticiler bağlardaki hastalıklara karşı üreticileri uyarıp, nasıl mücadele edecekleri konusunda bilgilendiriyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Alaşehir'de meteorolojik durumları incelemek için 5  bölgede 5 adet meteorolojik istasyon,  üzüm bağlarının hastalıklardan korunması ve hastalıklarla mücadele edilebilmesi için 15 değişik bölgeye tuzaklar kurdu. Bu tuzaklar sayesinde hastalık belirtileri, salkım güvesine karşı zamanlama, meteorolojik, sıcaklık ve yağmur tahminlerinin öğrenilebildiği bildirildi. Üzüm üreticilerinin kurulan tuzaklardan alınan veriler doğrultusunda bilgilendirilip, gerekli yönlendirmelerin yapıldığı belirtildi.

    Alaşehir'de yaklaşık 200 bin dekar alanda üzüm üreticiliği yapıldığını belirten üzüm üreticisi Hüseyin Gömleksiz, "İlçe Tarım Müdürlüğü'nden gelen mühendisler bağlarımızda hastalık olup olmadığını gelip, kontrol ediyor.  Ne kadar ve ne zaman ilaç atılacağını söylüyorlar.  Bizim daha iyi ürün yetiştirebilmemiz için bize yardımcı oluyorlar. Kalıntılı ilaç attırmıyorlar, kontrol ediyorlar" dedi.

    "Hasatla, ilaçlama dönemindeki ilaçlara dikkat edelim, kendi ürünümüzü kendimiz heba etmeyelim, ürünlerimizi zayi etmeyelim" diyen Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Davut Kanal ise şunları söyledi:

    "Kurulan tuzaklardan Alaşehir'de salkım güvesine karşı korunmak için bu tuzaklardan yapıyoruz. Her bölgeyi temsil edecek şekilde 5 ayrı bölgede meteorolojik  istasyon ve 15 ayrı bölgede  tuzağımız var. Bu meteorolojik istasyonlardan aldığımız verilerle üzüm üreticilerimizi yönlendiriyoruz. Tuzaklarla klinik, meteorolojik, sıcaklık, yağmur bunların hepsi bağı etkileyen etkenler. Bunları buradan takip ediyoruz. Ancak bunun için sadece tuzaklar yeterli değil tüm ovayı kapsayan ve ayrıca gezen ekiplerimiz de var. Biz bu tuzakları pazartesi ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki kez kontrol ediyoruz. Üreticilerimize en doğru bilgiyi verebilmek için üzerinde hassasiyetler duruyoruz.  Çok şükür şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadık. İnşallah bundan sonra da bundan sonra da yaşamayız" dedi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum