• Reklam

Alaşehir'de Türk Sanat Müziği rüzgarı esti

MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, Belediye tarafından oluşturulan Türk Sanat Müziği Korosu, ilk konserini verdi. Konserde solo ve koro olarak toplam 18 parça seslendirildi.

Alaşehir'de Türk Sanat Müziği rüzgarı esti
29 Nisan 2023 - 16:27 - Güncelleme: 29 Nisan 2023 - 16:28

Alaşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, ilk konserini Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi'nde verdi. Tamamı Alaşehirli olan 10'u belediye çalışanı 40 kişilik koro, Yeşimlçam'ın unutulmaz film müziklerini seslendirdi.  Şef Berkan Çiftçi yönetiminde 25 eserin koro ve solo olarak seslendirildiği konsere ilgi büyük oldu. Salonu tamamen dolduran izleyiciler, koronun seslendirdiği şarkılara zaman zaman bulundukları yerden eşlik etti. Koro, konserin sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.

Konserin sürprizi Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'nun, 'Kapat Gözlerini Kimse Görmesin' isimli parçayı seslendirmesi oldu. Başkan Öküzcüoğlu, salonu dolduran izleyicilerden uzun süre alkış aldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulup, yaşanan felaketin dramının anlatılıp, saatinin ekrana yansıtıldığı konserin sonunda koroya teşekkür eden Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Koromuz profesyonelleri aratmadı. Bu akşam şarkılar konuştu, Yeşilçam konuştu. Eskilere gittik, kaybettiklerimiz andık. O güzel günleri andık. Bu anları bizlere yaşattıkları için Alaşehir Belediyesi korosuna teşekkür ediyorum, dedi.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum