Alaşehir'de Şehit Onur Ramazan Bayram Rekreasyon Alanı açıldı

    MANİSA'nın Alaşehir Belediyesi 5'inci Uluslararası Üzüm Festivali etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz 2020'de Artos Dağı'na çarpıp, düşen keşif uçağında şehit olan Alaşehirli şehit Onur Ramazan Bayram'ın adını taşıyan rekreasyon alanının açılışı yapıldı.

    Alaşehir'de Şehit Onur Ramazan Bayram Rekreasyon Alanı açıldı
    31 Ağustos 2023 - 13:44 - Güncelleme: 31 Ağustos 2023 - 13:45

    Van'da 15 Temmuz 2020'de Artos Dağı'na çarpıp, düşen keşif uçağında şehit olan Alaşehirli Onur Ramazan Bayram'ın adını taşıyan rekreasyon alanının açılışı Alaşehir Belediyesi 5'inci Uluslararası Üzüm Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle yapıldı. Açılış törenine Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, şehidin annesi Semra, babası Nail, kardeşi Cenap Bayram, STK'lar ve vatandaşlar katıldı. Açılışta şehit adına lokma döktürüldü, Öküzcüoğlu ile beraberindekiler alanı gezip, vatandaşlara şeker dağıttı.  Kurtuluş Mahallesi Tren Yolu üzerinde hizmete giren ve 32 bin metrekare alandan oluşan parkta çalışma alanı 3 etaptan oluşurken, ilk etap 6 bin metrekare olup, 2 bin 500 metrekare yeşil alan yer alıyor.

    'ONLARLA GURUR DUYUYORUZ'

    Açılışta konuşan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Alanda her biri 150'şer metrekare olan üç kafeterya olacak. Sizlere düşen görev bu tesise sahip çıkmak, ileriki zamanlar içerisinde basketbol, voleybol ve mini bir halı sahamız olacak. Çocuklarımızın patent alanı olacak. Alan, Alaşehirimize çok yakışacak. Bu alana adını verdiğimiz şehit annesi, babası ve kardeşi bizleri yalnız bırakmadı. Artık onlar bizim annemiz, babamız. Onlarla gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.
    Şehit babası Nail Bayram ise "Eski atıl bir yerin güzel bir alana çevirmesi, oğlumun isminin yaşatılması bizi çok mutlu etti. Başkanımıza ve tüm çalışanlarına teşekkür ederiz. Oğlumuzun ismi ebediyete kadar yaşayacak" dedi.

    FESTİVAL KORTEJLE START ALDI

    Festival kapsamında rekreasyon alanı açılışının ardından festival, Öküzcüoğlu, belediye meclis üyeleri ve vatandaşların katılımıyla, Sarıkız Meydanı'ndan başlayıp, Atatürk Bulvarı üzerinden Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'na kadar süren kortej yürüyüşüyle start aldı. Yürüyüş boyunca vatandaşlar ellerinde Türk bayrağı ve meşale taşıdı. Araç konvoyu korna çalarak, yürüyüşe destek verdi. Cama ve balkona çıkan vatandaşlar alkışlarla katılımcılara destek verdi. Festivalin ilk günü Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda Eypio konseriyle sona erdi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum