Alaşehir'de minikler tarımı yaşayarak öğrendi

    MANİSA'nın Alaşehir ilçesindeki Mustafa Beşikçioğlu İlkokulu Anasınıfı öğrencileri, tarım dersi kapsamında teorik olarak öğrendiklerini Manisa Bağcılık Araştırma  Enstitüsü Müdürlüğü Alaşehir İşletme Sahası'nda yerinde gördü. Minik öğrenciler, piknik yapıp, düzenlenen çeşitli yarışmalarla keyifli bir gün geçirdi.

    Alaşehir'de minikler tarımı yaşayarak öğrendi
    27 Mayıs 2023 - 11:48 - Güncelleme: 27 Mayıs 2023 - 11:49

    Ziraat Mühendisi Yasemin Aşık, tarımsal farkındalığın küçük yaşta başlaması için gönüllü olarak gittiği Mustafa Beşikçioğlu İlkokulu Anasınıfı öğrencilerine okulda  tarım dersleri eğitimi veriyor. Teorik olarak verilen tarım derslerinin yaparak ve yaşayarak öğrenme kapsamında, çocukların yaşayarak daha iyi öğrenebilecekleri  için Manisa Bağcılık Araştırma  Enstitüsü Müdürlüğü ile iletişime geçti.  İsteklerinin kurum tarafından olumlu karşılanması üzerine gerekli yasal izinleri aldı. Ardından da Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Alaşehir İşletmesi Sahası'na gezi düzenlendi.

    Öğrenciler sınıftan çıkarak, doğada gezmenin tadını çıkardı. Minik öğrencilere ilk olarak bağcılık araştırmaları konusunda teorik bilgiler verildi. Üzüm araştırmalarının yapıldığı laboratuvar gezildi. İşletme sorumlusu   Ziraat Yüksek Mühendisi Mahmut Aşık tarafından hazırlanan sürprizler kapsamında, işletme içerisinde beslenen ve veteriner kontrolleri yapılan köpek yavrularını sevdi. İkinci sürpriz olarak da balonlarla süslenen traktör römorkunda üzüm bağlarını gezmenin keyfini yaşadılar. Üzüm bağları içerisinde öğretmenleri Ziraat Mühendisi Yasemin Aşık tarafından uygulamalı olarak öğrencilere bilgiler verildi. İşletmede beslenen tavukları da bir süre izleyen öğrenciler, daha sonra işletmedeki çim sahalarda çuval ve halat çekme yarışı yaptı.  Daha sonra öğrenciler evlerinden getirdikleri yiyeceklerle piknik yaptı. Öğrencilere Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün kendi ürünü olan üzüm suyu, organik kuru üzüm ikram edildi.

    Anasınıfı öğrencisi Emel Özkan, "Burada tavuklar, köpekler, çiçekler ve asmalar gördüm. Keyifli vakit geçirdik" dedi.
    Öğrenci velilerinden Yeliz Zeytin, çocuklarının tarımı sınıfta teorik olarak öğrendiklerini belirtip, "Ama uygulamalı yerinde görmek için buraya geldiler. Çok mutlu oldular. Biz de çok memnun olduk.  Yerinde inceleyerek, görerek, yaşayarak çok güzel şeyler öğrendiler. Bizde çok mutlu olduk" dedi.
    "En iyi öğrenme şekli yaparak ve yaşayarak öğrenmedir" diyen Anasınıfı Tarım Dersi öğretmeni Ziraat Mühendisi Yasemin Aşık, "Ülkemizin tarım ülkesi olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu çalışma ile tarım bilincinsin anasınıfından başlamasını istedim.  Onlar tarımsal farkındalığa ne kadar erken başlarlarsa hem ülkemiz hem de onlar için daha iyi olacağını düşündüm. Ortaya böyle bir fikir çıktı" diye konuştu.

    Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Alaşehir İşletme Sorumlusu İşlemeciliği Ziraat Yüksek Mühendisi Mahmut Aşık, "'Üzümü Seviyoruz Projesi' kapsamında Alaşehir'den anasınıfı öğrencileri kurumumuzu ziyaret ettiler, çok güzel bir gün geçirdik. Onlara bağcılık hakkında bilgiler verdik. İnşallah, güzel bir sonuç elde ederiz" dedi.

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum