Alaşehir'de iki bacağı protezli hastaya 'evde bakım' hizmeti

    Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, belediyenin hasta ve 65 yaş üzeri kişilere, talepleri halinde verdiği 'evde bakım hizmeti' kapsamında, iki bacağı protezli olan ve tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan Adnan Somuncu'nun (55) evinin badanası ve temizliği ile kişisel bakımı yapıldı.

    Alaşehir'de iki bacağı protezli hastaya 'evde bakım' hizmeti
    07 Ağustos 2023 - 11:08 - Güncelleme: 07 Ağustos 2023 - 11:09

    Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Alaşehir Belediyesi, talepte bulunan hastalar ve 65 yaş üstü kişilerin kişisel bakımlarını yapıp, her türlü ihtiyacını 'evde bakım hizmetleri' kapsamında karşılıyor. Alaşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne ulaşıp, bakım hizmeti talebinde bulunmaları halinde, vatandaşların bakımları ücretsiz yapılıyor. Belediyede görevli personeller tarafından evde bakım hizmetleri çerçevesinde ev temizliği, vatandaşların saç ve sakal tıraşları ile kişisel bakımlarını yapıyor.
    Evde bakım hizmetinden yararlanan Adnan Somuncu, "30 yıldır diyabet hastasıyım. Biri 5 diğeri ise 3 yıl önce, diyabet nedeniyle iki bacağım diz altından ampute edildi. Eşimden boşandığım için 15 yıldır yalnız yaşıyorum.  Protez bacak ve tekerlekli sandalyemle günlük ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. Ancak, badana ve temizlik gibi ağır işleri yapamıyorum.

    Belediyenin evde bakım hizmeti olduğunu öğrendim. Zabıta Müdürlüğü'nü arayıp, durumumu bildirdim. Ekipleri gelip, evimin badanasını yaptılar. Ardından da temizlik ekipleri gelip, evimin genel temizliğini yaptı. Bunların yanında saç ve sakal tıraşım ve kişisel bakımım da yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.
    Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Belediyemiz, sosyal belediyecilik ve kültür hizmetleri kapsamında, 'Yalnız değilsiniz' sloganımızla sağlık sorunu olan, hasta, felçli bakıma muhtaç olan ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız için evde bakım hizmeti veriyoruz. Belediye personelimizle talepte bulunan vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Bakıma muhtaç vatandaşlarımız belediye zabıta müdürlüğü veya belediyemize ulaşarak talepte bulunabilir. Temizlik malzemeleri de belediyemiz tarafından temin ediliyor. Amacımız vatandaşlarımıza her alanda en güzel hizmeti verebilmek" dedi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum