• Reklam

Alaşehir'de arıcılık kursunu tamamlayan kursiyerlere kovan

MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün arıcılık kursundan sertifika alanlara, belediye tarafından 5'er adet kovan hediye edildi.

Alaşehir'de arıcılık kursunu tamamlayan kursiyerlere kovan
05 Mart 2023 - 11:41 - Güncelleme: 05 Mart 2023 - 11:42

Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafında, bir süre önce düzenlenen arıcılık kursu düzenlendi. Alaşehir Belediyesi Tarımsal Bilimler Uzmanı ve Arı Mütehassısı Mustafa Babıroğlu tarafından verilen ve 84 saat süren kursa 50 kişi katıldı. Alaşehir Belediyesi Toplantı Salonu'ndaki kursta katılımcılara, arı ırkları, mevsimlik bakımları, beslenmesi, hastalıkları ve zararlılarıyla mücadele yöntemleri, bal, propolis, arı sütü, apilarnil, arı zehiri, balmumu polen ve perga (arı ekmeği) üretimi, gezgin arıcılık, bitki florası, oğul ve bölme işlemlerinin yanı sıra arıcılık konusunda iş sağlığı ve güvenliği gibi konularda teorik ve kovan üzerinde uygulamalı olarak bilgiler verildi. Kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika verildi.

Alaşehir Belediyesi de kursa tamamlayarak sertifikalarını alan kursiyerlere 5'er adet kovan hediye etti. Kursiyerlere kovanları Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Atölyesi'nde düzenlenen törenle dağıtıldı.

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, burada yaptığı konuşmada, arıcılığa çok önem verdiğini belirtip, "Topraklarımızda nasıl bir erozyon varsa, aynı zamanda doğada arıcılık yapılmadığı zaman bal olacak nektarda erozyona uğrayabilir. Bu nektarın toprağa karışıp çiçeklerle beraber solduğunu kaybolduğunu öğrendiniz. İşte biz de bu nektarların yok olmayıp, kovanlarımızda bal olmasını sağlamak için belediye olarak, sizlere kovan dağıtıyoruz" dedi. (DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum