• Reklam

Alaşehir Belediyesi atıl durumdaki hizmet binalarını kullanıma açtı

MANİSA'nın Alaşehir Belediyesi atıl durumda bulunan hizmet binalarının bakım, onarım ve restorasyonlarını yaparak, açılışlarını yaptı. Eski bir düğün salonu yenilenirken çok amaçlı etkinlik salonu yapıldı, yarı olimpik yüzme havuzu restore edilerek hizmete açıldı.

Alaşehir Belediyesi atıl durumdaki hizmet binalarını kullanıma açtı
20 Mayıs 2022 - 11:40 - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 - 11:41

Alaşehir Belediyesi bakım, onarım ve restorasyon çalışmaları kapsamında Alaşehir Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan eski düğün salonunun bakımlarını yaparak, çok amaçlı etkinlik salonu yaptı. Ekipler, Cumhuriyet Parkı'nda bulunan ve atıl durumda olan yarı olimpik yüzme havuzunu restore ederek, hizmete açtı. Toplamda 2 bin 176 metrekare kullanım alanı olan yarım olimpik kapalı yüzme havuzu haftanın 3 günü kadınlara, 3 günü ise erkeklere hizmet verecek. Öte yandan, atıl durumdaki Yeşilyurt Düğün Salonu'nun bakımlarını yapılırken, salona spor aletleri yerleştirildi. Bakım, onarım ve restorasyon çalışmaları tamamlanan tesisler için açılış töreni düzenlendi. Törene Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu,  oda başkanları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Açılışlarda Kemaliye, Yörük Türkmen Efeler Derneği Halk Oyunları ekibi zeybek oyunları sergilerlerken, Azerbaycan halk oyunları ekibi de gösteri yaptı.

Yeni hizmete giren yarım olimpik havuza  Alaşehir eski Belediye Başkanı Akif Öztürk Mütevellioğlu'nun adı verildi. Tesislerin açılış töreninde konuşan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "İlk hedefimiz atıl duruma bulunan tesislerimizin bakım ve restorasyonlarını yaparak, kullanıma açmak ve bir taraftan yeni yatırımlar yapmaya devam etmek. Atamız Cumhuriyeti kurduğunda gençlere güveniyordu. 'Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek , yüceltecek ve koruyacak olan gençler' demişti.  Bizim de gençlerimizin ileride cumhuriyetimize sahip çıkmasını istiyoruz. Burada yetişecek gençlerin fiziken, aklen, ruhen ve bedenen sağlıklı gençler olmaları amacıyla çok amaçlı bir etkinlik alanını açıyoruz. Burası atıl bir düğün salonuydu, bundan böyle burada her türlü etkinlik yapılabilecek. Biz de burada sağlıklı gençler yetiştireceğiz. Atıl durumda olan kapalı yüzme havuzumuzun restorasyonunu yaptık. Kurslarla gençliğe değer vermeye, onları sporla, bilimle buluşturmaya devam ediyoruz" dedi.

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum