Alaçatı'yı marka yapan ünlü işadamı vefat etti

    İzmir'in Çeşme ilçesinde önemli turizm tesislerinden Alaçatı Beach Resart'un sahibi, ünlü işadamı, Trabzonspor aşığı Engin Kalafatoğlu yaşamını yitirdi.

    Alaçatı'yı marka yapan ünlü işadamı vefat etti
    16 Haziran 2021 - 01:16
    Turizm sektöründe önde gelen isimlerinden olana Alaçatı Beach Resort’un sahibi Engin Kalafatoğlu kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
    Trabzonspor'un yayınladığı başsağlığı mesajı şu şekilde:
    "Eski Yöneticimiz ve Divan Üyemiz Engin Kalafatoğlu’nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Kalafatoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve camiamıza başsağlığı diliyoruz."



    Aslen Trabzon Sürmeneli olan Kalafatoğlu, uzun yıllar İngiltere’de yaşadıktan sonra İzmir'in gözde turizm merkezi Çeşme'ye yerleşti. Hem yaşamını hem de turizm işini Alaçatı’da sürdürüyordu. Trabzonspor eski yöneticisi Kalafatoğlu, aynı zamanda TFCA (International Funboard Class Association) Asbaşkanı idi. Alaçatı Beach Resort’un sahibi olan Engin Kalafatoğlu, “Alaçatı’ya Alaçatı yapan adam” olarak tanınıyordu.
    Kurulduğu günden bu yana Trabzonspor aşığı olan Kalafatoğlu’nun, özel GSM numaralarının sonu, Trabzon’un plakası olan 6161 ile bitiyor. Ayrıca, İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığa seçilene kadar, Alaçatı Beach Resort’un bayrakları da tamamen bordo-maviydi.



    İlk olarak 1976 – 1977 yıllarında Çeşme'de yazlımklarında kalırken, tatile gelen bir Alman sayesinde sörfle tanışan Engin Kalafatoğlu, artan talepler sebebiyle bu alanda dersler vermeye başlamış. Yıllar geçtikçe bu işteki başarısını ve tutkusunu arttırarak devam eden ünlü işadamı, Alaçatı’ya olan tutkusu da giderek artınca Alaçatı Beach Resort’ü kurmaya karar vermiş, insanların su sporları dahil doğaya yönelik birçok aktiviteyi gerçekleştirebilecekleri kaliteli zaman geçirebilecekleri bir tesis hayal ederek yola çıkmış.  Türkiye’de sörfü ilk tanıtan isimlerden biri Engin Kalafatoğlu olarak bilinir.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum