Akşener: Soylu görevinden ayrılmalı

    Akşener'den Soylu'ya: Kendi isteğiyle, soruşturma sonuçlanana kadar görevinden ayrılması partisinin geleceği açısından elzemdir

    Akşener: Soylu görevinden ayrılmalı
    24 Mayıs 2021 - 19:32

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sedat Peker’in videolarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddialarıyla ilgili olarak, "Bu iddialar savcılar tarafından mutlaka araştırılmalıdır. Sayın Soylu’nun da soruşturmanın selameti açısından kendi isteğiyle, soruşturma sonuçlanana kadar görevinden ayrılması, partisinin geleceği, çok sevdiği sayın Cumhurbaşkanının seçimi açısından elzemdir" ifadelerini kullandı.

    Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya benzetmesi ile ilgi ifadelerinin de çarpıtıldığını belirterek, "Benim Netanyahu ile ilgili söylediklerim belli, çarpıttılar. Sedat Peker’in söyledikleri var, ona ne cevap verecek arkadaşlar? Buna cevap vermesi gerekirken Meral Akşener konuştu onu çarptıralım dediler" diye konuştu.

    Akşener, İkizdere ziyaretinde çıkan gerginlikle ilgili olarak ise "Bu çarptırmanın İkizdere’deki boyutu iğrençti çünkü biz İkizdere'deki esnaftan orada yaşayan insanlardan saygısızlık görmedik. Aynı şekilde Çayeli’de de bir şey görmedik bu neyi gösteriyor, cevap verilemeyen soruların ağırlığı altında eğilmenin tezahürü. O sorulara cevap versinler önce" dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum