Akşener açıkladı: İyi Parti yerel seçimlere kendi kadrolarıyla girecek

    Meral Akşener, İyi Parti olarak yerel seçimlere kendi kadrolarıyla girerek görev talep edeceklerini söylerken, diğer partilere de seçime ittifaksız girmeleri çağrısında bulundu. Akşener, "Erdoğan, Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na hepinize sesleniyorum, hadi her birimiz ayrı ayrı girelim" dedi.

    Akşener açıkladı: İyi Parti yerel seçimlere kendi kadrolarıyla girecek
    26 Ağustos 2023 - 17:54
    İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Büyük Taarruz'un başlangıç noktası Afyonkarahisar'da düzenlenen programda partisinin yerel seçimlerdeki yol haritasını açıkladı. Akşener, yerel seçimlerde kendi kadrolarıyla milletin karşısına çıkacaklarını söyledi.

    "Kendi kadrolarımızla milletin karşısına çıkacağız"

    Akşener şöyle konuştu:
    "2023 seçimlerini çantada keklik görenler, şimdi de yerel seçimleri genel seçim havasında değerlendirmeye başladılar. Gündemi, ittifaklara çekmeye çalışıyorlar. Yerel seçim, genel seçim değildir. Her yörenin belli özellikleri vardır.
    2019'da teklifi biz götürdük, ittifak kurduk, başarılı olduk. Önümüzdeki yerel seçimlerde kendi kadrolarımızla, milletimizin huzuruna çıkacağız ve göreve talip olacağız.
    Yerel seçimi bir genel seçim rekabeti çerçevesinde okumadan, yerel özellikleri dikkate alarak, milletimizin iradesinin tecellisine imkan sağlayacağız.

    "Gelin tüm siyasi partiler ayrı ayrı seçimlere girelim"

    Tüm siyasi partilere açık ve net bir çağrıda bulunmak istiyorum; hep birlikte vatandaşlarımızın siyasi tercihlerini ve yerel özelliklerini yansıtacağı bir rekabet ortamı oluşturalım.

    Türk siyasetinin bugün içinde olduğu siyasi pragmatizm sarmalından çıkmasını sağlayalım. Gelin tüm siyasi partiler hep birlikte ayrı ayrı seçimlere girelim.

    Her birimiz ayrı ayrı seçimlere girelim, biz varız! Biz varız, sizleri de bekleriz. Erdoğan, Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na hepinize sesleniyorum, hadi her birimiz ayrı ayrı girelim!"

    Ne olmuştu?

    14-28 Mayıs tarihlerinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin yankıları muhalefet cephesinde sürüyor.

    Büyük umutlarla bir araya gelen 6'lı masada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı Akşener'den tepki görmüştü.

    4 günlüğüne dağılan masa ardından bir araya gelmiş, seçim çalışmalarını sürdürmüştü. Ancak 6 partinin tüm çabaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferine engel olamadı.

    Bunun üzerine CHP içerisinde ayrı Millet İttifakı içerisinde ayrı iç savaşlar başladı. İyi Parti ve CHP yöneticileri de vekilleri de birbirine adeta savaş açtı.

    Gerilim devam ederken gözler yerel seçimde partilerin yol haritasına çevrildi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum