• Reklam

Akıllı köpekler alkışları topladı

İnsanlığın kadim dostları akıllı köpekler Fuar İzmir’de sahneye çıktı. Polisin 'sağ kolu' görev köpeklerinin gösterisi nefesleri kesti. Şov dünyasının yıldızı Kutay Özkan ve yetenekli köpekleri performanslarıyla izleyiciyi şaşırttı. Defileye çıkan sevimli dostlar alkışları kaptı.

Akıllı köpekler alkışları topladı
25 Eylül 2021 - 14:29
Fuar İzmir’de devam eden Pet İzmir 2021 fuarı şovlarıyla da gündeme damgasını vurdu. Türkiye'nin en büyük Avrupa’nın ikinci büyük etkinliği PET İZMİR 2021, Uluslararası İzmir Evcil Hayvan, Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı hayvan severlerden büyük ilgi görüyor. Can dostlarıyla birlikte bir fuar ziyaret edebilmenin keyfini yaşayan hayvan severler organizasyondaki şovlara tam not veriyor.



Silah arkadaşlarıya nefesleri kestiler

Birçok operasyonda ön saflarda polislerle birlikte yer alan görev köpekleri, bu kez Fuar İzmir’de sahneye çıktı. İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Köpek Eğitim Merkezi'nde (KEM) sevgi, sabır ve otorite ile harmanlanmış bir ortamda eğitimini tamamlayan görev köpekleri maharetlerini sergiledi. Mesailerinin tamamını sorumlu oldukları "arkadaşları" ile geçiren polis idarecilerin verdiği komutlar akıllı köpekler tarafından eksiksiz olarak yapıldı. Kötü niyetli kalabalığın dağıtılması, kişi ve araçların aranması, koklatılan bir cismin bulunması gösterinin önemli bölümlerini oluşturdu. Merkezde görevli narkotik dedektör köpek ile senaryo gereği durdurulan bir otomobilde arama yapıldı. Dedektör köpek, araca gizlenen uyuşturucu maddeyi kısa sürede bularak tepki verdi. Polise mukavemet eden silahlı şahısların etkisiz hale getirilmesi izleyenlerden dakikalarca alkış aldı. Program sonunda hayranlarıyla hatıra fotoğrafları çektiren polis memurları, “Bunlar bizim silah arkadaşlarımız, bunlarla beraber görev yapmaktayız. Ülkemiz ve insanlarımız için hizmet etmekteyiz. Bizim için çok değerliler” dedi.



Yetenekli köpekler alkışları aldı

Başarılarıyla mesleğinin zirvesinde olan Köpek Eğitmeni Kutay Özkan ve yetenekli köpekleri Pet İzmir 2021 kapsamında sahneye çıktı. Otur, gel, git ve selamla gibi komutlarla eğitmeni tarafından yönlendirilen köpekler gösterinin açılışını yaptı. Özkan sorular sordu köpekleri cevapladı. Matematik soruları zor da olsa doğru cevaplandı. Top yakaladılar, kay kay sürdüler, çemberden geçtiler. Çevreye çöp atmamak gerektiğini, sokaklardaki hayvanlara iyi  davranmak gerektiğini anlattılar. Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasıyla adını daha fazla duruma imkanı yakalayan Köpek Eğitmeni Kutay Özkan 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma gününün yaklaştığına dikkat çekerek, “Hayvanların korunması ve farkındalık oluşturulması çok önemli. Bütün hayvanlar yaşam önünde eşit ve aynı var olma hakkına sahiptir. Tüm canlılara saygı göstermeliyiz. Kötü, acımasız ve zalimce davranışları önlemeliyiz”dedi.



Etkinlikler aralıksız sürecek

Pet Grooming şovlarda katılımcı köpekler yapılan bakımlarla daha da güzelleştirildi. Defile kapsamında podyuma çıkan köpekler her adımında coşkuyla izlendi.  Gösteriler devam ederken Uluslararası Köpek Federasyonu soy kütüğü hakkına bilgilendirme yaptı. Veteriner Hekim Necati Vedat Ak ‘Evcil Hayvanlarda İlk Yardım’ konulu seminer verdi. İzmir CACIB Uluslararası Irk Standartları Yarışması, 4. Pet Grooming Yarışması gerçekleşecek.  Seminerler, gösteriler, ve yarışmalar hafta sonunda gerçekleşecek.  Fuar İzmir’deki organizasyon 26 Eylül 2021 tarihine kadar her gün 11.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum