Akıl Oyunları Salonu törenle açıldı

    İzmirli hayırsever Canan Öner’in bağışıyla İ. Cengiz Özer anısına yapılandırılan  İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Akıl Oyunları Salonu gerçekleştirilen bir törenle hizmete açıldı.

    Akıl Oyunları Salonu törenle açıldı
    02 Haziran 2021 - 18:45
    İYTE Kütüphanesinde, Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, akademisyenler ve idari personelin yanı sıra merhumun ailesinin de iştiraki ile gerçekleştirilen açılış töreninde konuşma yaptı.



    Rektör Baran, İYTE Kütüphane içindeki mevcut akıl salonunun iyileştirilmesi ve geliştirilmesine destek veren Canan Öner’e ve merhum Cengiz Özer’in ailesine teşekkürlerini sunarken; “Çağımıza uygun modern bir “Akıl Oyunları Salonu”nun açılışını yapıyoruz. Eğitime gönül veren, ülkemizin geleceği için bağış yapan değerli vatandaşlarımız sayesinde gençlerimize çok daha iyi imkanlarla eğitim ve öğretimin önünü açma olanağı buluyoruz ve bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.



    İYTE Kütüphanesinin Türkiye’nin en yoğun kullanılan kütüphanelerinden biri olduğunu vurgulayan Rektör Baran, “İYTE olarak öğrencilerimizin verimli bir şekilde çalışabilmesine imkân sağlamak, özellikle yoğun dönemlerinde onlara konforlu bir çalışma ortamı sunmak için tüm imkanlarımızla çalışıyoruz. Sadece kütüphanemizde değil, enstitümüzün tamamında eğitim ve öğretimin en kaliteli şekilde verilmesini sağlamak için çalışmak bizlerin görevi ve biz bunun için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle bizlere bu kapsamda desten veren herkese yürekten teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.
    Cengiz Özer’in kızı ise yaptığı konuşmada “Bugün belki babam fiziki olarak aramızda değil. Bilim ve eğitim sevdalısı olan, ülkesini çok seven babamın anısını yaşatmak için İYTE Kütüphanesinin yenilenme çalışmalarına destek verdik. 
    Ülkemiz için, geleceğimiz için üniversite öğrencilerine destek olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz” dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum