Akça Duru bebek, ameliyatla sağlığına kavuştu

    İZMİR'de 12 gün önce dünyaya gelen ve onikiparmak bağırsağında tıkanıklık olduğu belirlenen Akça Duru Bebek, yapılan ameliyatla 12 gün sonra sağlığına kavuşup, taburcu edildi.

    Akça Duru bebek, ameliyatla sağlığına kavuştu
    01 Haziran 2023 - 13:52 - Güncelleme: 01 Haziran 2023 - 13:53

    İzmir'de yaşayan Öykü ve Gürkan Sayat çiftinin bebekleri Akça Duru, 12 gün önce 37 haftalıkken dünyaya geldi. Ancak doğumdan sonra minik Akça Duru sürekli kusmaya başladı. Yapılan tetkiklerde onikiparmak bağırsağında tıkanıklık saptandı. Akça duru bebek, Çocuk Cerrahı Op. Dr. Nihan Ünver tarafından ameliyata alındı. Ameliyatın ardından yeni doğan yoğun bakım servisinde tutulan Duru bebek, 12 gün sonra sağlığına kavuşup, taburcu edildi.

    '10 BİNDE BİR GÖRÜLÜYOR'

    10 binde bir doğumda görülen ve  'duodenal atrezi' denilen onikiparmak bağırsağındaki tıkanıklığı 1.5 saatlik bir ameliyatla açtıklarını belirten Op. Dr. Nihan Ünver, "Bu durumun tek tedavisi cerrahidir. Bu alanda deneyimli bir çocuk cerrahı kadar iyi bir yeni doğan yoğun bakım servisi ve iyi anestezi ekibi de gereklidir. Akça Duru bebeğimizin ameliyatı iyi geçti, sonrasında da herhangi bir sorun yaşamadık. Şimdi de sağlıklı bir şekilde, anne-babasına teslim ediyoruz" dedi.
    Öykü Sayat ve Gürkan Sayat çifti de bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucaklarına alabildikleri için mutlu olduklarını belirtip, doktorlarına teşekkür etti.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum