AK Partili Sürekli: Buca metrosu için belediyeyi defalarca uyardık

    İzmir 4.İdare Mahkemesi Buca Metrosu ihalesi için iptal kararı verdi. Karar sonrası AK Parti'den de açıklama geldi. AK Parti İl Başkanı Sürekli açıklamasında, "CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ni defalarca uyardık! Görünen o ki; yine burnunun dikine gidecek ve işi çıkmaza, zaman ve kaynak kaybına sürükleyecek. Buca Metrosu da tarihe, ‘en büyük’ değil, ‘kayıpların ve krizlerin projesi’ olarak geçecek!" dedi.

    AK Partili Sürekli: Buca metrosu için belediyeyi defalarca uyardık
    15 Mart 2022 - 14:30

    İzmir tarihinin en büyük yatırımı olarak lanse edilen ve temeli 14 Şubat günü görkemli bir törenle atılan Buca Metrosu’nda ihale iptali şoku yaşanıyor. 

    Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş. tarafından 3 milyar 921 408 bin liralık teklifle kazanılan ihale 3 milyar 392 milyon 950 bin 495 lira ile en düşük teklifi veren Nurol İnşaat ve Yapı Merkezi İnşaat Sanayi A.Ş. ortaklığı tarafından yargıya taşınmıştı. 

    Dosyayı inceleyen İzmir 4.İdare Mahkemesi ihale için iptal kararı verdi. Kent gündemine damga vuran karar sonrası Büyükşehir Belediyesi'nden detaylı açıklama gelirken, hukuka aykırılık vurgusu yapıldı. 

    Öte yandan AK Parti cephesinden de kararla ilgili ilk tepki geldi. AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi'ni ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştirdi. 

    Sürekli açıklamasında şu ifadelere yer verdi: CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ni defalarca uyardık! Tarihin en büyük yatırımı diye duyurup şaşalı törenlerle temel attıkları Buca Metrosu da tıpkı diğer işleri gibi sakat doğdu. Buca Metrosu ihalesinin 529 Milyon TL fazla teklif veren firmaya teslim edilmesine yargı ‘dur’dedi.
    ?Soyer ise ‘Hiçbir şey çıkmaz bundan’ diyecek kadar zararda ısrarlı! Görünen o ki; yine burnunun dikine gidecek ve işi çıkmaza, zaman ve kaynak kaybına sürükleyecek. Buca Metrosu da tarihe, ‘en büyük’ değil, ‘kayıpların ve krizlerin projesi’ olarak geçecek!


    YORUMLAR

    • 0 Yorum